cas judicial

El Suprem ratifica la condemna de 15 anys a l'exseleccionador Millán per abusos

El tècnic d'atletisme es troba a la presó des de fa dos anys i havia recorregut la sentència que ha sigut desestimada

zentauroepp47149566 imagen reciente de miguel  ngel mill n sagrera   diario de a200110103840

zentauroepp47149566 imagen reciente de miguel ngel mill n sagrera diario de a200110103840

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per l’exentrenador nacional de Proves Combinades de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), Miguel Ángel Millán Sagrera, que va ser condemnat a 15 anys i sis mesos de presó per abusos sexuals a dos menors d’edat que va entrenar a Tenerife, segons informa en l’edició d’aquest divendres el diari ‘El Día’ de Tenerife.

El judici, que es va celebrar el febrer de l’any passat, va acabar amb la sentència condemnatòria per a Millán Sagrera, que es trobava en presó preventiva des de feia dos anys. La sentència, a més, inclou la inhabilitació especial de Millán Sagrera per exercir el seu treball com a entrenador, així com la prohibició de desenvolupar activitats esportives amb menors d’edat, recollint també l’obligatorietat de participar en un programa formatiu d’orientació sexual.

El condemnat, segons la mateixa informació, havia recorregut ja l’esmentada sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC), òrgan que va desestimar llavors les pretensions de l’exentrenador. Davant la sentència negativa dels dos tribunals canaris, al condemnat ja només li quedava una última instància, el Tribunal Suprem, al qual va elevar un recurs en cassació i que ha sigut desestimat ara en una sentència firmada el 20 de desembre passat, però feta pública ara.

Els càrrecs en la federació

Notícies relacionades

El processat havia sigut designat responsable de Decatlón del sector de Proves Combinades en la RFEA entre desembre del 2010 i desembre del 2012, així com responsable del sector de les Proves Combinades des de gener del 2013 i fins al dia 7 de novembre del 2016.

Després de les denúncies presentades a Tenerife per dos atletes menors que entrenava Miguel Ángel Millán Sagrera, es van obrir diligències que van finalitzar amb la seva detenció, la consegüent presó preventiva, el judici i després la sentència ferma ratificada ara pel Tribunal Suprem.