PROBLEMES PER AL BICAMPIÓ DE F-1

Alonso perd més de dues hores i les opcions de guanyar el Dakar

El pilot asturià va xocar amb una pedra oculta a la sorra, va trencar una roda i el trapezi de direcció

video-alonso / periodico

3
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

El Dakar no perdona. Fernando Alonso (Toyota) va sortir a la segona etapa del Dakar amb intenció de desplegar més velocitat, aquesta que va dir dissabte «encara tinc a la butxaca», però la mala sort es va apoderar de l’asturià quan estava marcant el tercer millor temps del dia. Una pedra, oculta en la sorra, li va destrossar una de les rodes i el trapezi de direcció. Impossible seguir. L’asturià i Marc Coma, el seu copilot, se les van apanyar per reparar l’avaria tot i que van perdre més de dues hores i mitja. La diferència el deixa pràcticament sense opcions de lluitar amb els millors al final de ral·li per un bon lloc en la general, guanyar, no hauria guanyat. Qui sí que ha demostrat avui les seves opcions a la victòria final va ser Carlos Sainz (Mini), autor d’una grandíssima etapa, que es va frustrar al final. El madrileny va rodar segon molt temps, però al final va ser sisè, a 13 minuts del Toyota oficial de Giniel de Villiers, cosa que l’aixeca al segon lloc de la general i primer entre els favorits.

 «Ha sigut molt dura quant a navegació, Lucas ha fet una gran feina, però ha sigut realment complicat», deia el madrileny després de la primera part de l’etapa, la primera del ral·li en la qual van rebre els ‘roadbooks’ tot just 15 minuts abans de l’inici de l’especial. No era un dia per arriscar i, de fet, tant Stéphane Peterhansel (Mini) com Sainz eren més lluny del capdavant que ahir.

Els 367 quilòmetres entre Al Wajh i Neom oferien menys pedres que ahir, però molt més traïdores sota la sorra dominant. I, sobre tot, era un dia complicat de navegació. En aquestes condicions, el pilot local Al-Rajhi, de l’equip oficial de Toyota liderava la prova en el penúltim punt de passada, per davant del seu company, Giniel de Villiers, a sis minuts del saudita. Sainz marxa en aquest grup de capdavanter, davant del lider provisional, el lituà Zala i amb 5:44 d’avantatge sobre Peterhansel. El madrileny va arribar a rodar segon, però després de l’últim punt de passada, els Toyota van posar sorra pel mig. De Villiers es va imposar per davant d’Orlant Terranova (Mini 4x4)Al-Qassimi  (Peugeot)Serrador (Centuri)Al-Atiyaah, (Toyota) i el propi Sainz, que ara és segon en la general, i primer dels grans favorits.

Amb la seva sisena posició de la primera etapa i el segon posat en la segona, Terranova és el nou líder a Neom, amb prop de 5 minuts d’avantatge sobre Sainz. Nasser Al-Attiyah (Toyota), l’actual campió, ha salvat els mobles a 6 minuts del líder, mentre que Peterhansel, 13 vegades guanyador del Dakar, acumula ja 13 minuts de retard després de dos dies de carrera.

Nova sorpresa, en motos

Notícies relacionades

Aquest nou Dakar de l’Aràbia, amb més desert i més dificultats de navegació iguala fins a l’extrem les possibilitats sense que pugui arribar a parlar-se de loteria, i això també es deixa notar a les motos. Fins al punt que un desconegut —o gairebé, perquè va ser el millor principiant de l’any passat— es va imposar amb el seu KTM en aquesta segona etapa.  Branch Ross, de Botswana, va agafar el relleu en l’atac que va desplegar Joan Barreda. El de Castelló volia remuntar des de la setena posició que va aconseguir en la primera etapa. I ho va aconseguir al passar líder pel primer punt de passada, però va tenir problemes després i es va recuperar al final per endossar-li bastant temps dos favorits: Price i Brabec.

Sam Sunderland, segon en l’etapa és el nou líder, mentre que Barreda és vuitè en la general, a sis minuts. Tot i que la pilot del dia va ser sens dubte Laia Sanz. «Anàvem tots junts, plens de pols.... «Vaig mirar un moment el navegador i vaig sortir per davant de la moto», va dir després de caure en molt mala actitud. Però la Laia és d’una altra pasta i ha decidit seguir. El bolivià Daniel Nosiglia, per exemple, un dels millors pilots del pilot de motos, ha abandonat avui aquest duríssim Dakar amb un traumatisme cranioencefàlic.