LA CRISI BLANC-I-BLAVA

Chen: «Doneu-me temps, continuo invertint per l'Espanyol»

El dirigent xinès proclama el seu orgull periquito i assegura que no escatimarà esforços per revertir la situació

rpaniagua51304694 10 12 2019  cornell   junta espanyol presidida per chen yans191210125138

rpaniagua51304694 10 12 2019 cornell junta espanyol presidida per chen yans191210125138 / Robert Ramos

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En la pitjor crisi del seu mandat al capdavant de l’Espanyol, Chen Yansheng va recórrer a l’emotivitat i orgull per convèncer els periquitos que fins i tot els pitjors mals tenen remei. Amb una gestió econòmica notable i un rendiment esportiu descendent, el mandatari va protagonitzar un discurs optimista en la segona junta d’accionistes matinal de la història del club. L’any passat hi van acudir 84 persones, aquest dimarts hi han estat presents 112 accionistes en representació de 316, que suposen el 99,38% del capital social del club. El dirigent xinès per si sol ja en té el 99,35%.

S’esperava amb expectació la intervenció de Chen en un moment turbulent amb l’Espanyol cuer de la Lliga masculina i de la femenina. «Tinc sentiments contradictoris a l’hora de revisar l’exercici de la temporada passada. Estem molt contents perquè l’equip va aconseguir entrar a l’Europa League, però ara no estem en una situació bona», va reflexionar Chen, que va ser contundent a l’hora de valorar les possibles solucions. «Noescatimarem esforços perquè tots puguin estar orgullosos del nostre equip al final de temporada».

El refrany xinès

No ha faltat la referència de l’amo de Rastar Group al refranyer xinès. Sol ser un clàssic en les seves aparicions. «Nohi ha muntanya que pugui parar el curs d’un riu. ¿Què els vull dir amb això? Que tots estem dedicant el màxim esforç per aconseguir l’èxit esportiu i amb l’ajuda de tots els periquitos estem segurs que ens en sortirem aviat», ha insistit el president, que ha tocat la fibra sensible dels socis més veterans.

«Hem sanejat les finances. És tot un rècord. S’ha deixat de vendre per necessitat. Ara venem per conveniència»

«El que més em commou són els periquitos de tota la vida. Quan vaig arribar al club em vaig emocionar molt al veure els periquitos antics exhibint el seu carnet amb orgull. Sento una forta responsabilitat sobre les meves espatlles: 119 anys d’història no són pocs. Entenc que necessitem progressar», ha reconegut.

Els valors del planter

Chen va enaltir la importància del futbol base, «un planter que reflecteix els valors de la humilitat, l'esforç i ambició que ens identifiquen», ha remarcat l’empresari xinès, satisfet especialment pels seus resultats econòmics.«Hem sanejat les finances. És tot un rècord. Amb uns ingressos ordinaris de 80 milions i 10 més procedents de transaccions amb jugadors, hem arribat a generar resultats positius durant quatre anys consecutius. Hem deixat de vendre per necessitat i ara venem per conveniència», ha proclamat l’amo de l’Espanyol, que va desembarcar al club a finals del 2015 i va ser presentat com a nou president el gener del 2016.

Òscar Perarnau, Carlos García Pont i Chen Yansheng, en la junta d’aquest dimarts / Robert Ramos

L’ampliació de capital de 50 milions incrementa la solidesa financera de l’entitat i consolida la millora econòmica, amb un deute net que se situarà entorn dels 40 milions. El juny del 2015 era de 172. En aquest camp l’avenç és inqüestionable. 

«No puc dormir»

Notícies relacionades

En el torn de precs i preguntes no van faltar les crítiques a la gestió esportiva i social. També hi va haver queixes per la llunyania de la direcció. «Necessitem un doble de vostè aquí», va arribar a sol·licitar un veterà soci en una carta dirigida al president. 

«La distància no existeix perquè el meu cor és aquí amb vosaltres. No em perdo ni un partit de l’Espanyol. Quan guanyem un partit estic tan content que no puc dormiri quan perdem estic tan trist que em passa el mateix. No he deixat d’invertir-hi des que vaig arribar i continuaré igual per convertir l’Espanyol en un referent del futbol mundial. Doneu-me temps, sisplau», va concloure Chen.  Evitar el descens a l’infern de Segona és el seu pròxim repte.