URGENT

Absolts els 36 futbolistes acusats d'arreglar partits de futbol

Els únics condemnats són dos exdirectius del club aragonès per haver falsificat les nòmines en el Llevant-Saragossa del 2011

20191209 464958 juiciojugadorese 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Els 42 acusats, dels quals 36 són o van ser futbolistes, han sigut absolts en el primer macrojudici per la manipulació d’un partit de futbol a Espanya, el Llevant-Saragossa del 2011, ja que no ha pogut ser provada la compra del matx per part del club aragonès.

La sentència del judici, celebrat entre el 3 de setembre i el 18 d’octubre, no dona per provada la tesi de la fiscalia i les acusacions particulars, que afirmava que el Saragossa va treure 1,7 milions d’euros dels seus comptes per pagar als jugadors del club valencià, que va afrontar aquest xoc sense res en joc perquè ja estava salvat. 

L’única condemna és a Agapito Iglesias, expresident del Saragossa, i Javier Porquera, exdirectiu del conjunt aragonès, a un any i tres mesos de presó, per falsedat documental a l’haver alterat les nòmines per ocultar la destinació dels diners. La resolució indica que tots dos van justificar fraudulentament la sortida d’aquests diners com a pagament de primes especials als seus jugadors per la permanència, però que aquest concepte no era real i es va fingir per ocultar la sortida dels diners davant de la imminent declaració de concurs de creditors de l’entitat.

Falta de proves

Notícies relacionades

El magistrat no creu provat que els diners fossin destinats als jugadors del conjunt valencià per deixar-se perdre i rebutja, per tant, que el partit estigués arreglat.

Minuts després de sortir la sentència, va aparèixer als jutjats l’exjugador del Llevant Sergio Ballesteros, a qui tant la fiscalia com les acusacions van apuntar com el futbolista que hauria negociat l’adulteració amb el Saragossa.