Mundial del Japó

Pallissa de les 'Guerreres' al Kazakhstan per 43 a 16

La selecció espanyola femenina d'handbol s'afarta de fer gols abans de la transcendental cita davant Montenegro

Yatsushiro (Japan), 04/12/2019.- Maitane Echeverria Martinez (C) of Spain shoots during the IHF Women’s World Championship match between Kazakhstan and Spain in Yatsushiro, Japan, 04 December 2019. (Balonmano, Japón, Kazajstán, España) EFE/EPA/HIROSHI YAMAMURA

Yatsushiro (Japan), 04/12/2019.- Maitane Echeverria Martinez (C) of Spain shoots during the IHF Women’s World Championship match between Kazakhstan and Spain in Yatsushiro, Japan, 04 December 2019. (Balonmano, Japón, Kazajstán, España) EFE/EPA/HIROSHI YAMAMURA / HIROSHI YAMAMURA (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola femenina d’handbol es va afartar de fer gols en el Mundial abans del decisiu partit amb Montenegro, en el qual les ‘Guerreres’ es jugaran passar amb un ple de punts a la segona fase, al vèncer aquest dimecres per un contundent 16-43 el Kazakhstan.

Amb la classificació per a la segona ronda ja a la butxaca i conscient de la debilitat del rival, el seleccionador espanyol, Carlos Viver, no va desaprofitar la contesa per donar minuts a aquelles jugadores que fins ara havien participat menys. Una oportunitat que no va desaprofitar la central Silvia Arderius, que va demostrar que està perfectament capacitada per donar un relleu de qualitat en partits de més envergadura.

Bona combinació

Especialment còmoda es va mostrar Arderius amb la companyia d’Alicia Fernández, amb qui va demostrar que s’entén de meravella, trenant jugades amb màxima precisió i plasticitat que van tenir com a punt final les extrems. De les exteriors va arribar l’altra bona notícia per al conjunt espanyol, ja que Maitane Exteberria es va desfer dels nervis que semblava que la tenallaven en duels anteriors amb les seves quatre dianes.

Prou arguments perquè l’equip espanyol anés augmentant progressivament el seu avantatge en un marcador que les ‘Guerreres’ van deixar ja sentenciat a la conclusió de la primera meitat, tal com van demostrar els vuit gols d’avantatge (11-19) amb què les de Viver van arribar al descans.

Rival sense resposta

I és que amb l’excepció d’algun llançament llunyà de Dana Abilda i, sobretot, les parades deIulia Poilova, la selecció del Kazakhstan amb prou feines va demostrar tenir arguments per contrarestar el joc de l’equip espanyol. Tal com va quedar clar en la segona meitat, en què el conjunt asiàtic es va desplomar completament. Circumstància que Espanya no va desaprofitar per afartar-se de marcar fins al punt d’arribar als 27 gols d’avantatge que van acabar reflectint el marcador final.

Una autèntica pallissa incomprensible sense la gran feina de la portera Silvia Navarro, que tan sols va concedir cinc dianes en la segona meitat, i de l’extrem Marta López, autora de deu gols, que va aprofitar millor que ningú la successió de contraatacs en què es va convertir la segona meitat.

El millor entrenament possible abans d’afrontar aquest divendres el decisiu partit amb Montenegro, en què les ‘Guerreres’ es jugaran passar amb el ple de punts a la segona fase, fet que situaria Espanya molt a prop d’aconseguir l’objectiu principal: el bitllet per als preolímpics.

Fitxa tècnica

16 - Kazakhstan: Poliova; Pikalova (1), Alexandrova (1), Baranovskaia (1), Mariia Sitnikova (1), Abdikhamit (2) i Rejemetova (3) –equip inicial–; Aitenova (ps), Davidova (ps), Sizdikova (-), Valentina Sitnikova (-), Khardina (1), Seitkassim (-), Jumadilova (-), Abilda (3, 1p) i Puptxenkova (3)

43 - Espanya: Navarro; Etxeberria (4), Almudena Rodríguez (3), Arderius (5, 2p), Cabral (3, 2p), Sole López (2) i Eli Cesáreo (3) –equip inicial–; Zoqbi (ps), Marta López (10), María Núñez (-), Jennifer Gutiérrez (3.1p), Pena (2), Lara González (2), Alicia Fernández (3p), Ainhoa Hernández (1) i Mireya González (2)

Marcador cada cinc minuts: 2-2, 2-6, 5-8, 7-11, 9-15 i 11-19 (descans) 12-24, 13-26, 14-31, 15-36, 15-39 i 16-43 (final)

Notícies relacionades

Àrbitre: Elsaied i Elsaied (EGY). Van excloure per dos minuts Mariia Sitnikova (2), Abdikhamit i Rejemetova per part del Kazakhstan; i Mireya González, Jennifer Gutiérrez, Sole López i María Núñez per part d’Espanya.

Incidències: Partit corresponent a la quarta jornada del grup C de la primera fase del Mundial del Japó 2019 disputat al General Gymnasium de Yatsushiro.