DES DE ROMANIA

jdomenech51158121 fotodeld a  epa6674  bucarest  rumania   30 11 2019   los se191130212443

jdomenech51158121 fotodeld a epa6674 bucarest rumania 30 11 2019 los se191130212443 / ROBERT GHEMENT

El bombo gira a favor d'Espanya

La selecció debutarà el 15 de juny a Bilbao davant Suècia i eludeix Portugal i França, aparellats amb Alemanya

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Suècia, Polònia i el guanyador del grup de ‘playoff’ que englobaEslovàquia, Bòsnia, Irlanda del Nord i República d’Irlanda. Aquests són els tres rivals que li va caure en sort, i mai millor dit, a Espanya en el sorteig de la fase final de l’Eurocopa-2020. La selecció jugarà els tres partits a San Mamés (els dies 15, 20 i 24 de juny). Luis Enrique no va poder negar la seva satisfacció pels aparellaments.

Un plàcid camí se li dibuixa a Espanya en el torneig per tal com va eludir els pitjors rivals de cada bombo. Es va salvar, per exemple, que li caigués França, el campió del món, i Portugal, el vigent campió d’Europa, que van quedar units amb Alemanya, conformant així el veritable i únic grup de la mort. Si Espanya queda primera, jugarà els vuitens de final el 30 de juny a Glasgow davant un tercer classificat i si acabés segona s’enfrontaria amb el segon del grup D el dia 29 a Copenhaguen.

SUÈCIA

La repetició de la fase prèvia

Pocs secrets té el primer rival d’Espanya. Potser els té més La Roja per a Suècia, ja que ha canviat d’entrenador. Espanya va vèncer Suècia per 3-0 al juny (gols de penal de Ramos i Morata i un altre d’Oyarzabal) i va empatar 1-1 a Solna (Rodrigo Moreno, en el temps afegit) el passat 15 d’octubre, resultat que va certificar l’accés a la fase final, durant el breu i acabat regnat de Robert Moreno.

Janne Andersson, l’entrenador suec, haurà de buscar vídeos de l’Espanya de Luis Enrique. «El nostre grup no és el més fàcil ni el més difícil. Tenim una possibilitat raonable de classificar-nos», va explicar Andersson, que ha sabut trampejar la sentida absència d’un golejador com Ibrahimovic, fomentant un esperit col·lectiu més gran en l’acabament. Suècia només ha guanyat 3 vegades a Espanya en 15 cites.

Els jugadors de Suècia s’acomiaden dels seus seguidors en la seva visita al Bernabéu. / ÓSCAR DEL POZO (aFp)

POLÒNIA

Lewandowski és l’única preocupació 

El que li falta a Suècia és el que li sobra a Polònia. Els gols de Robert Lewandowski converteixen el davanter centre del Bayern Munich en la preocupació més gran per al quadro espanyol. Lewandowski està arrelant una temporada excepcional: porta 27 gols en 20 partits. En va anotar sis més amb la selecció en la fase prèvia.

Polònia es va classificar com primera del grup G amb 8 victòries en 10 partits per davant d’Àustria i Macedònia del Nord. Els homes més destacats de l’equip juguen en equips italians: el porter Wojciech Szczesny defensa a la Juventus, Piotr Zielinski aporta rematada com a centrecampista al Nàpols, on també juga el davanter Arkadiusz Milik. Krzysztof Piatek brilla en el Milan. El seleccionador Jerzy Brzeczek va ser medalla de plata amb Polònia en els Jocs de Barcelona-92. Va perdre la final davant Espanya, en què jugava Luis Enrique, al Camp Nou.

Robter Lewandowski canta un gol marcat a Eslovènia en l’últim partit classificatori. / LESZEK SZYMANSKI (EFE)

   

RIVAL PER DESCOBRIR

Eslovàquia, Bòsnia i les dues Irlandes

Bòsnia Hercegovina s’enfrontarà a Irlanda del Nord i Eslovàquia a la República d’Irlandaen les dues semifinals del playoff que es jugarà el 26 de març, segons va dictaminar un sorteig previ. Els dos vencedors jugaran la final (31 de març) i el guanyador rebrà de premi un bitllet per jugar a Dublín (el vell Lansdowne Road, avui anomenat Dublin Arena, amb capacitat per a 51.000 espectadors) i Bilbao, les dues seus del grup E. S’enfrontarà a Espanya el 24 de juny a San Mamés (53.000 seients).

Notícies relacionades

Eslovàquia i República d’Irlanda han empatat quatre dels cinc partits que han disputat i Bòsnia ha guanyat els dos duels davant els nord-irlandesos. És l’única de les quatre seleccions que no va participar en l’edició del 2016.

Així els hem explicat com es va desenvolupar el sorteig de la fase final.

Actualitzar

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Fa 1580 dies

Carregar més