EL PARTIT DE L'RCDE STADIUM

L'Espanyol suma un empat insuficient a Cornellà

Mata va avançar el Getafe als tres minuts i Wu Lei va posar les taules en un altre duel incomplet

rpaniagua51066107 graf6011  cornell  de llobregat  24 11 2019   el delantero c191124133541

rpaniagua51066107 graf6011 cornell de llobregat 24 11 2019 el delantero c191124133541 / Enric Fontcuberta

3

L’Espanyol  va tornar a quedar-se a les portes d’un triomf a casa. A la setena tampoc va anar la vençuda. No hi va haver derrota, com en les sis anteriors ocasions, però l’equip periquito només va sumar un empat insuficient contra el Getafe (1-1) que el manté penúltim a cinc punts de la salvació.

El gol de Mata als tres minuts va obligar aremar moltl’inestable equip català, que va aconseguir equilibrar el duel amb un gol de Wu Lei, però va ser incapaç de completar la feina contra l’exèrcit infatigable de José Bordalás.La primera final va acabar en empat. Diumenge que ve toca un nou examen a casa contral’Osasuna. Si no es comença a sumar de tres en tres, el fantasma de Segona planarà aviat per Cornellà.

Sofriment continu

L’equip blanc-i-blau ja no protagonitzarà el pitjor inici com a local de la història de la Lliga. Amb el punt d’aquest diumenge va evitar igualar les set derrotes de l’Sporting el 1997, però l’empat deixa un regust amarg i la sensació que serà molt difícil sortir de baix. A l’Espanyol li costa horrors generar perill i culminar les ocasions. Sense gol cada partit es converteix en un drama. Amb tres gols a casa en set partits i vuit en tota la Lliga es pot aspirar a poc. Les lesions tampoc ajuden a alleujar un sofriment continu.

Machín dona instruccions als seus jugadors en el partit contra el Getafe / EFE

Després de 15 dies d’aturada i una setmana de missatges motivacionals, amb vídeo inclòs d’antigues llegendes del club, s’esperava una posada en escena plenad’intensitat. Va passar al contrari. El Getafe va començar millor, Cucurella va estar a punt de batreDiego López i Mata va confirmar el cop segons després al cabotejar un centre davant de la passivitat de Calero (m. 3).

Vargas, suplència i lesió

El central, que va costar vuit milions a l’estiu, està protagonitzant una temporada decebedora per ser el segon fitxatge més car de l’últim mercat periquito. El traspàs més alt de la història, el Monito Vargas, va començar a la banqueta, una altra decisió que resulta xocant en una cita tan important. L’argentí, que va costar 10,5 milions, va entrar a la segona part i només va durar quatre minuts sobre la gespa per una lesió. Una altra desgràcia més.

«El normal amb un inici tan dolent era acabar en ruïna, però hem donat un pas petit. Es veu llum al final del túnel», diu Machín

El gol de Mata situava de nou l’Espanyol en un panorama descoratjador. Obligat a remuntar per no patir una altra desfeta, l’equip periquito va acusar la bufetada. Li va costar reaccionar, però a poc a poc va anar donant senyals de vida i David López va estar a prop de marcar en un cop de cap desviat per Soria (m. 20). També hi va haver temps per a un altre ensurt en una jugada que Pedrosa va desbaratar miraculosament quan Ángel es disposava a executar el 0-2. Aquest gol hauria sigut letal.

La pissarra de Machín

El conjunt de Machín necessitava una marxa més contra un rival que viu de meravella amb el marcador a favor, col·leccionant pèrdues de temps i tota mena d’estratagemes presents en el futbol de tota la vida. Sense Ferreyra ni Calleri, lesionats, i amb Campuzano barallant-se contra un imperial Djené, el paper de finalitzador va recaure en Wu Lei.

Wu Lei celebra el seu gol abraçant-se amb Víctor Sánchez, al costat de Pedrosa / EFE

El jugador xinès va tenir poca fortuna en els seus dos primers intents, però la pissarra de Machín va tornar a donar els seus fruits en un córner llançat per Víctor SánchezBernardo va pentinar cap enrere i l’astre oriental va fer l’empat just abans del descans.

Debut de Kevin Soni

La igualtat es va mantenir en la segona part. L’actitud periquita va ser exemplar però va faltar encert, especialment en Wu Lei, tan incisiu com precipitat en les seves accions. Un xut al pal de Molina (m. 69) va poder incendiar les coses. L’Espanyol va continuar competint i Machín va recórrer, fins i tot, al camerunès Kevin Soni com a últim recurs ofensiu a la recerca d’una missió que va acabar sent impossible.

«Si traiem els primers cinc minuts diria que hem fet un partit de 10 en implicació, en concentració. Un equip com el nostre no pot donar cap avantatge. El normal amb un inici així era acabar en ruïna, però l’afició ens va saber recolzar. Hem donat un pas petit. Es veu llum al final del túnel», va afirmar Machín.

Espanyol, 1; Getafe, 1

<strong>ESPANYOL: </strong>Diego López (7); David López (6), Bernardo (7), Calero (4); Víctor Gómez (6), Víctor Sánchez (5), Marc Roca (5), Pedrosa (6); Wu Lei (7), Darder (7); Campuzano (6). Entrenador: Pablo Machín (6). Canvis: Vargas (sc) per Víctor Sánchez (m. 69); Granero (5) per Vargas (m. 73); Kevin Soni (sc) per Campuzano (m. 86).