POLÈMIC RELLEU

20191119 462181 rubialesmo 1 1 / periodico

Rubiales anuncia la tornada de Luis Enrique i carrega contra Robert Moreno

El president de la federació acusa el ja exseleccionador de precipitar la decisió amb la seva renúncia prematura

«No veig un error en la manera d'actuar de la federació», argumenta el dirigent, que diu que l'asturià «torna al seu lloc de treball»

4
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després de l’espantada de Robert Moreno dilluns a l’acabar el partit de la selecció espanyola davant Romania, el president de la Federació, Luis Rubiales, s’ha posat davant de la premsa per fer oficial la tornada de Luis Enrique al càrrec de seleccionador (fins al Mundial de Qatar 2022) i, alhora, per culpar l’absent Moreno de precipitar-se la decisió i de provocar el caos amb què s’ha intentat solucionar l’assumpte. «No veig una error en la manera d’actuar de la Federació»,va arribar a dir Rubiales enmig del seu al·legat.

El president de la Federació va dirigir tot el seu discurs a reiterar la condició de provisionalitat que va treure a Robert Moreno amb un nomenament amb magnificència com a seleccionador i, davant de la possibilitat cada vegada més real que la tornada de Luis Enrique fos una realitat, Rubiales ha deixat entreveure un problema personal entre tots dos com el motiu del distanciament que ha provocat elcaos. «Ni ho sé, ni em competeix. Les situacions entre Luis Enrique i el seu cos tècnic les haurà de respondre ell», va resumir.

«Avui podem confirmar que Luis Enrique torna al seu lloc de treball»,va oficialitzar Rubiales abans d’entrar en la matèria polèmica: «És important que conegueu la veritat», va començar, abans de carregar contra Robert Moreno: «Va exigir a Molina saber el que pensava la direcció esportiva, se li va comunicar que valoraríem la tornada de Luis Enrique i ahir, dia de partit, vam rebre un missatge en què deia que volia acordar la seva sortida per no ser impediment per a la tornada de Luis Enrique el mateix matí del partit», va explicar Rubiales en una llarga compareixença abans d’acceptar totes les preguntes que els periodistes van ser capaços de fer.

Decisió sorprenent

En la seva exposició, Rubiales va assegurar que la primera vegada que es van assabentar que Luis Enrique podria pensar a tornar a entrenar va ser a través de Robert Moreno, i va afegir que la decisió de no continuar de Moreno els va agafar per sorpresa. «La possibilitat de valorar la tornada de Luis Enrique ha fet que Robert no vulgui seguir; a partir d’allà teníem un problema i la solució era trucar a Luis Enrique», va assegurar el president Rubiales. 

Des de la RFEF van confirmar que hi va haver una reunió a Saragossa, el 31 d’octubre, en què Luis Enrique va mostrar la seva disponibilitat a tornar, en molts altres moments, Rubiales va reiterar que les portes sempre han estat obertes per a l’asturià, i culpava Robert Moreno per assumir una decisió (la del canvi de tècnic) que, segons Rubiales, encara no havien pres. «Si som aquí avui és perquè Robert Moreno ens va transmetre que no seguiria, això ha precipitat la meva trucada a Luis Enrique», va dir el líder de la RFEF per intentar quadrar la història.

En una sala de premsa plena de gom a gom com mai abans, amb cada lloc ocupat i càmeres buscant un pla decent entre les escales, entre membres de la junta directiva de la federació que van aguantar estoicament més d’una hora mentre el seu president carregava la responsabilitat de tot l’embolic a Robert Moreno. «Hem sigut coherents i respectuosos amb tothom. El que ha canviat és l’exigència de Robert de saber ja diumenge el que anàvem a plantejar»,va sentenciar el màxim mandatari federatiu.  «Ell va decidir fer un pas al costat i no em va donar gaires explicacions», va rematar el director esportiu de la Federació, José Francisco Molina, en una de les seves comptades intervencions, supeditat a les explicacions del seu cap.

Traumàtic adeu

Tot semblava disposat perquè no passés, però l’etapa de Robert a la selecció va acabar de manera abrupta, amb el que encara era seleccionador fent el salt als mitjans de comunicació després del final d’un partit, un dia després d’haver assegurat que tenia plena confiança en Rubiales i en Molina, abans de no acudir a una reunió amb ells aquest dimarts per liquidar el seu contracte: «Hi ha enviat els seus advocats», va revelar Rubiales, que no es va atrevir a discernir entre acomiadament o renúncia per definir la situació de Moreno. 

Notícies relacionades

Abans de rebre Romania, tots sabien que la tornada de Luis Enrique era imminent menys el primer interessat. «Un 10», va respondre Moreno sense titubejos, l’última vegada que va parlar del seu futur com a seleccionador, a una qüestió sobre quantes possibilitats, de l’1 al 10, tenia de continuar. També va dir que volia completar un cicle d’Eurocopa i Mundial enmig del discurs d’un tècnic consolidat. Dies abans, a Cadis després de guanyar Malta, Rubiales havia desencadenat la tempesta en una demostració que ell maneja la informació i els temps. «El que no podia fer era mentir»,va reconèixer Rubiales.«La marxa és una decisió de Moreno davant de la possibilitat que valoréssim la tornada de Luis Enrique. Som els primers sorpresos que marxi», va assegurar.

Així hem retransmès en directe la compareixença de Rubiales i Molina.

Actualitzar

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Fa 1610 dies

Carregar més