BRASIL - ARGENTINA (0-1)

Messi lidera el triomf sobre un Brasil horrible

El gol del blaugrana va arribar després d'un penal que li va parar Alisson en primera instància, però va premiar el millor joc de l'albiceleste

La 'seleçao', que va donar una imatge pobra, encadena cinc partits sense guanyar i col·loca Tite, el tècnic, sota sospita

marcosl50923331 argentina s lionel messi celebrates after scoring his side s191115193227

marcosl50923331 argentina s lionel messi celebrates after scoring his side s191115193227

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Messi va tornar gairebé quatre mesos després. Messi va tornar i l’Argentina va guanyar, una bona Argentina davant un Brasil trist. L’equip de Scaloni va guanyar gràcies a un gol de l’astre blaugrana, tot i que el marcador (0-1) diu molt menys que el joc. L’albiceleste va dominar, convertint Alisson, el porter del Liverpool, en el gran heroi brasiler. Més enllà que el gol del triomf arribés en un rebuig del penal fallat per Leo Messi, a l’Aràbia Saudita va quedar la imatge d’una selecció que té, almenys, un pla. Per això, Scaloni va celebrar la victòria en gran. I el Brasil, que surt sacsejat per encadenar el cinquè partit sense guanyar, va oferir la seva pitjor imatge, col·locantTitesota sospita.

En un frenètic inici de partit van dominar els errors. Tant de l’Argentina, després d’un error groller previ de Foyth concedint-li la pilota a Firmino, que va assistirGabriel Jesús en el penal que després va cometre de manera matussera Paredes, com del Brasil, que va regalar aquest avantatge tan suculent. El llançament des dels 11 metres del golejador del City va ser lamentable. Ni tan sols va trobar porteria. Se’n va anar fora, a l’esquerra d’Andrada, el desconcertat porter de l’albiceleste. Tot, en realitat, va ser un cúmul de despropòsits. Des de la desastrosa i suïcida passada de Foyth fins a l’horrible penal de Gabriel Jesús.

La reacció de l’Argentina va arribar a través de Messi. ¡De qui si no! Va galopar per la banda dreta, que fins ara pertanyia al sevillista Ocampos, i quan va entrar a l’àrea brasilera va rebre un toc per darrere d’Alex Sandro, el lateral esquerrà del Juventus. No s’havia arribat al quart d’hora i a l’Aràbia Saudita es vivia el segon penal.

Messiva fallar. Va tornar a triar el costat dret del porter. Però no va enganyar Alisson, el porter del Liverpool, que va rebutjar la pilota. Però ho va fer amb tan mala fortuna que el cuir, capritxós ell, va caure, de nou, a les botes de l’astre blaugrana. I aquí no va perdonar Leo Messi per avançar la selecció de Scaloni.

Minuts de calma

Llavors, el partit va entrar en una fase plena de calma. I avorriment, tot s’ha de dir. Era impossible aguantar aquest ritme inicial enfebrat, demostrant que no existeix cap Brasil-Argentina que sigui irrellevant. Per molt amistós, que ho era, i molt comercial, que ho era a la recerca d’endur-se els diners saudites, el futbol entre aquests dos gegants mundials no entén el negoci.

Tite no troba la tecla  per activar un Brasil pesat que va fallar un penal. El va tirar Gabriel Jesús d’una forma horrible

Sempre hi ha alguna cosa més en joc. Tite, que feia quatre partits consecutius que no guanyava des del triomf a l’última Copa Amèrica, i Scaloni, obligat a crear un ecosistema adequat per protegir Messi, no podien equivocar-se. Ara la ratxa negativa ja és de cinc.

El tècnic brasiler va col·locarArthur, que va deixar un parell de bons detalls, a l’onze inicial i va fer seureCoutinho. El seleccionador argentí va prescindir inicialment del Kun Agüero i de Dybala, la joia de la Juve, per escollirOcampos i Lautaro Martínez, el prometedor davanter de l’Inter, com a nous socis de Leo Messi.

L’emprenyada de Tite

Tite no estava gens content amb el que veia a la primera part. Va treure Gabriel Jesús de la banda dreta, el va col·locar al mig al costat de Firmino, mentre Paquetá, del Milan, canviava de rol. L’Argentina, mentrestant, estava a l’espera. Darrere no patia, però tampoc feia mal a dalt. Tot i que sempre li quedava la bala de Messi amb una altra galopada espectacular, en aquesta ocasió pel mig de l’atac. Però Alisson va blocar amb eficàcia el xut del ‘10’.

Messi va aparèixer a la segona part,  però va topar sempre amb un inspirat Alisson. Però va liderar el triomf de l’albiceleste

El seleccionador brasiler va intervenir ràpidament quan va treureCoutinho primer. I desprésFabinho. Mentrestant Messi, després d’una jugada perillosa argentina, es posava les mans a les cames, generant la por entre l’afició blaugrana i, per descomptat, de Valverde. Però després l’astre va continuar jugant amb aparent normalitat.

Notícies relacionades

Tanta que fins i tot va firmar una falta llunyana amb la màgia que caracteritza el davanter del Barça, però Alisson, una altra vegada, es va creuar en el seu camí. Va ser l’origen i el final de l’atac de l’Argentina generant sensació de pànic en la defensa de Tite, que després va fer debutarRodrygo, la nova sensació del Madrid. El jove davanter va debutar a l’Aràbia Saudita.

En realitat, el Brasil va aguantar per les mansd’Alisson, precís davant Messi, sobri davant Paredes.... Ho va parar tot. O gairebé tot. Fins i tot un penal a Leo Messi, però el rebuig va jugar en contra seva. Tot i que Scaloni ja té un curt, però esperançador, triomf sobre el Brasil, una cosa que li donarà molta tranquil·litat. I això que ni va utilitzar el Kun ni Dybala. Cap dels dos ni va sortir de la banqueta per escalfar. Tite, en canvi, té arguments, i molt seriosos, per començar a preocupar-se. Va ser una ‘seleçao’ pobra.

La fitxa del Brasil – Argentina (0-1)

Espectadors: 22.541.