Espanya-Malta (7-0)

Espanya goleja sense fre davant Malta

La selecció va exhibir bon joc amb la mirada a l'Eurocopa i amb set golejadors diferents

GRAF9762. CÁDIZ, 15/11/2019.- Los jugadores de la selección española (i) celebran el gol marcado por Álvaro Morata ante Malta, durante el partido correspondiente a la novena jornada de la fase de clasificación para la Eurocopa 2020 disputado esta noche en el estadio Ramón de Carranza, en Cádiz. EFE/Julio Muñoz / Julio Muñoz (EFE)

3
Alejandro García

La intrascendència classificatòria del partit, amb Espanya a l’Eurocopa, va posar tot l’interès en la resposta de la selecció davant un partit tancat i, malgrat el nivell no professional de Malta, el resultat va ser encoratjador: gols, bon joc, dinamisme i verticalitat com a antídot davant una defensa armada. Cazorla va fer un partit inspirador i va desencadenar una actuació coral, amb set golejadors, que la selecció va culminar amb una exhibició en què van participar des dels davanters als debutants Pau Torres i Dani Olmo.

El domini ple i absolut d’Espanya va començar trufat amb incursions de Sarabia i Navas per la banda. Robert Moreno va barrejar presumibles titulars per al pròxim estiu, com Ramos i Albiol al centre de la defensa, amb alternatives per provar en el penúltim partit oficial abans de l’Eurocopa.Rodrigo Hernández, Cazorla i Thiago van jugar al mig, per davant de Busquets, Fabián i Saúl, i el tècnic va haver de començar demanant des de la banqueta un moviment de la pilota més dinàmic, amb alternança.

Tot i així, el primer gol d’Espanya va arribar abans que l’equip tingués un joc fluid i vistós. Morata va rematar, gairebé sobre la línia, una jugada embolicada després de diversos refusos per posar per davant la selecció.

Festa a Cadis

Cadis es va vestir de festa gran per rebre la selecció, amb homenatge a un Sergio Ramos que es va convertir en el futbolista espanyol amb més internacionalitats. El madridista no va tenir responsabilitats defensives, tampoc el debutant a la fase Pau López, que va acabar sense gairebé intervencions.

El gol va apagar qualsevol conat d’ansietat o nerviosisme, però la pilota aturada va continuar sent la millor font de perill per a la selecció, aixíGerard Moreno va marcar un gol anul·lat per fora de joc posicional de Morata, que va poder haver evitat una parada impossible de Bonello.

La inspiració de Cazorla

En l’atac espanyol, Sarabia va passar directament de ser el segon substitut del lesionat Rodrigo, després de la lesió també d’Adama, a l’onze titular i l’atacant del PSG va ser el millor aliat d’un inspirat Cazorla. L’asturià va actuar com el director de la bona distribució dels automatismes per atacar davant equips relegats que va exhibir Espanya mentre Malta s’anava desfent físicament.

El migcampista del Vila-real es va erigir com el gran protagonista quan va aconseguir el segon gol d’Espanya, després d’una altra arribada des de la banda de Navas i una passada, que ell mateix hauria firmat, del seu company Gerard Moreno.

El partit ja s’encaminava al descans, entre els moments amb més profunditat i verticalitat d’Espanya, però la intensitat de l’equip no va baixar en el segon temps. Robert Moreno va reservar a un ovacionat Cazorla i va provar un sistema amb tres davanters, amb Alcácer al costat d’un Morata que va enllaçar bons minuts de joc combinatiu per oxigenar el joc, i un Gerard Moreno que va coronar un partit excels.

Gols de debutants

Pau Torres va debutar a la seva segona convocatòria, i a la següent jugada es va estrenar com a golejador després d’una altra pilota aturada, que Alcácer va pentinar al primer pal, per col·locar el 3-0.

Tan bon punt Malta va treure del mig del camp, no va arribar a passar d’aquí i Sarabia va robar, va combinar amb Gerard i va posar la pilota a l’angle de la porteria rival més allunyat de Bonello per aconseguir el quart gol.

El seleccionador va completar la festa amb el debut de Dani Olmo, un altre que va poder marcar en la primera jugada que va intervenir però Bonello va aturar una ocasió immillorable de l’atacant barceloní del Dinamo de Zagreb. Ho va aconseguir uns minuts després, encara a més de mitja hora del final, després d’una assistència magistral de Thiago que el va deixar en franc avantatge davant el porter, a qui va regatejar com si no fossin els seus primers minuts com a internacional.

El festival d’Espanya es va desencadenar amb el sisè, de Gerard Moreno, després d’una bona passada de Rodrigo Hernández a una carrera de Bernat, per completar l’actuació coral de la selecció, i es va completar amb un bon xut de Navas des de fora de l’àrea.