LA CRISI BLANC-I-BLAVA

Machín: «Sembla que tot ens cau a sobre»

L'Espanyol s'allunya de la salvació i se la jugarà amb dos partits seguits a casa després de l'aturada

rpaniagua50838577 graf6509  madrid  10 11 2019   el entrenador del rcd espanyo191110184957

rpaniagua50838577 graf6509 madrid 10 11 2019 el entrenador del rcd espanyo191110184957 / Rodrigo Jimenez

1
Raúl Paniagua

El Wanda Metropolitano no era la millor plaça per millorar la situació a la Lliga.L’Espanyol no va estar massa lluny de treure alguna cosa positiva de Madrid, però va acabar patint una altra derrota dolorosa que complica encara més el seu futur. El bloc blanc-i-blau arriba a l’aturada  de seleccions a dos partits de la salvació, una meta que s’allunya i que aporta més dramatisme a les pròximes cites del conjunt català.

Diumenge no va començar bé amb la victòria del Mallorca, un rival directe per la permanència, contra el Vila-real (3-1). En el Wanda es van confirmar els pronòstics més pessimistes i l’Espanyol va tornar a caure. Pablo Machín es va tornar a referir a la fragilitat d’un equip que s’acostuma a torçar a la mínima desgràcia, un discurs que ja solia utilitzar David Gallego.

L’empat de l’Atlètic en l’última jugada de la primera part amb una posició al límit de Morata va ser el desencadenant de la caiguda posterior. «Hem competit bé en el primer temps i hem estat a prop d’anar-nos-en al descans amb avantatge. Això ens hauria donat un plus de moral, però quan estem així sembla que tot ens cau a sobre. Aquest gol ens ha afectat i a la segona part l’Atlètic ha sigut superior», va resumir Machín.

«Ase magre»

El VAR va tornar a ser protagonista en un duel que es va decidir pels detalls. També es va anul·lar un gol de David López per una falta prèvia discutible. «Ase magre, tot mosques; jo prefereixo analitzar altres coses. Estem en una situació difícil. Sompenúltims, ens costa un món puntuar. Només amb les sensacions no es viu, cal continuar millorant», va afegir el tècnic.

Koke, al mig, celebra el seu gol amb Thomas i Darder, capcot / EFE

En aquestes circumstàncies l’Espanyol es prepararà per a una doble final a Cornellà, on ha perdut els sis partits de Lliga que ha disputat. El Getafe (el dia 24 a les 12 h) i l’Osasuna (1 de desembre, 16 h) han de perdre al temple dels periquitos, que després aniran al Bernabéu. «Tenim equip per no estar així, però el que val són els resultats, no les paraules. Demano als periquitos que segueixin amb nosaltres. Ho donarem tot», va apuntar Darder