LIVERPOOL - CITY (3-1)

El Liverpool desborda el City i vola cap a la Premier

L'equip de Klopp aprofita el seu fulgurant inici i ja treu nou punts d'avantatge a l'actual campió

Guardiola es queixa de dos penals no assenyalats i acaba el partit dient «moltes gràcies» al col·legiat

marcosl50839212 liverpool  united kingdom   10 11 2019   mohamed salah  r  o191110180754

marcosl50839212 liverpool united kingdom 10 11 2019 mohamed salah r o191110180754 / PETER POWELL

3
Enric Gil

El Liverpool és imbatible a Anfield. Al galop, segueix els batecs d’una grada que marca un ritme marcial i que reacciona a cada jugada, a cada detall. És l’equip més en forma d’Anglaterra, probablement d’Europa, i la victòria contra el Manchester City (3-1) li dona un avantatge al capdavant de la lliga de 8 punts respecte al Leicester, segon, i el manté sense perdre a la lliga després de 12 jornades. Un cop dur per als de Guardiola, que cauen a la quarta posició abans de l’aturada de seleccions. I es queden a nou punts del Liverpool.

Una aura de clàssic acompanya ja els xocs entre el Liverpool i el City, en un contrast de filosofies futbolístiques, un plaer per a l’espectador. Va ser una tarda de tensió, una trobada frenètica a la gespa d’Anfield que va hipnotitzar i va propulsar l’equip de Klopp, que no podria haver demanat més entrega. Només la no-intervenció del VAR a dues potencials mans d’Alexander-Arnold dins de l’àrea va enfosquir una trobada que podria haver anat molt diferent.

Van decidir les capacitats atlètiques delsReds al contraatac, desbordant en estampida, com uns animals afamats de gol, incontenibles per a l’exblaugrana Claudio Bravo i una defensa del Manchester City que va trobar a faltar els lesionats Laporte i Ederson.No hi va haver noms propis a dos equips que juguen de memòria. Tots van ser importants.

Fabinho trenca la xarxa

Als 5 minuts el Liverpool ja havia marcat un gol. Els de Klopp penalitzen les distraccions a Anfield i després d’unes potencials mansd’Alexander-Arnold, es van llançar a l’atac i Fabinho va trencar la xarxa amb una puntada brutal des de més de 30 metres. El brasiler va ser una peça clau en l’esquema, molt encertat en defensa i oxigenant la sortida de la pilota. Era el primer tret a porteria.

Es va mantenir dempeus l’equip de Guardiola, impassible al gol, segur del seu joc i bon coneixedor dels ‘momentums’ del Liverpool a casa. Es va acostar a l’empat a través de les jugades d’estratègia, però en la segona arribada dels Reds, al minut 12, va aparèixer Mohamed Salah per tornar a marcar i fer explotar de joia la grada. Va tornar a sorprendre el VAR, que no va revisar l’acció davant d’un possible fora de joc de l’egipci.

Guardiola, furiós amb l’àrbitre

Remuntar dos gols a un equip com el Liverpool és difícil, però fer-ho a Anfield és ja una quimera. El City, lluny d’abaixar els braços, va continuar insistint. Esclar que fer el contrari hauria sigut un suïcidi, però va merèixer un gol que no va arribar. Abans del descans el pal va rebutjar una de rematadad’Angeliño, sorpresa l’onze del City, i Bravo en va saber resoldre dos altres arribades ferotges dels locals.

En el temps de descans, es va poder veure Guardiola furiós, molt a sobre del quart àrbitre per la no-intervenció del VAR. Les seves paraules van aixecar l’equip, que va sortir amb forces renovades. Però el Liverpool no va tenir pietat i a la primera que va tenir en la represa, al minut 51, va tornar a castigar. Recuperació i centre de Henderson i rematada de Mané. Discutien Walker i Stones en defensa davant d’un tercer gol que deixava la trobada sentenciada.

No obstant, el Manchester City va respondre i, amb dignitat, va buscar reduir diferències. Va caure amb el cap ben alt i ho va intentar fins al final, fins i tot posant la por al cos a Anfield amb el gol de Bernardo Silva quan faltaven 12 minuts. Un cop més va saltar la polèmica amb unes visibles mansd’Alexander-Arnold  dins de l’àrea, que tampoc va considerar el col·legiat, cosa que va fer explotar Guardiola a la banqueta. Poques vegades s’ha pogut veure el de Santpedor tan indignat. L’única bona notícia per al City és que la Premier només està en la jornada 12.

Un cop acabada la trobada, Guardiola es va acostar a l’àrbitre: «Gràcies, moltes gràcies».

La fitxa del Liverpool – Manchester City (3-1)

Liverpool: Alisson. Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson (Milner, min. 61),  Mané, Firmino (Oxlade-Chamberlain, min. 79), Salah (Joe Gomez, min. 87).

Manchester City: Bravo. Walker, Stones, Fernandino, Angeliño, Rodri, Gundogan, De Bruyne, Sterling, Agüero (Gabriel Jesús, min. 71), Bernardo Silva.

Gols: 1-0 Fabinho (min. 6), 2-0 Salah (min.12), 3-0 Mané (min. 51), 3-1 Bernardo Silva (min. 78).

Targetes grogues: Rodri (min. 65)