ESTRENA POSITIVA

Fernando Alonso firma un podi en el seu primer ral·li de preparació del Dakar

«Ha sigut una bona preparació, això ens dona confiança», assegura el pilot asturià

fernando-alonso---alo oficial----twitter

fernando-alonso---alo oficial----twitter

2
Es llegeix en minuts

L'espanyol Fernando Alonso,  dues vegades campió mundial de Fórmula 1, va pujar al podi per primera vegada en una competició de ral·lis a l'acabar tercer amb el seu Toyota Hilux, juntament amb el seu copilot  Marc Coma  al  ral·li Ula-Neom,  que va acabar aquest dissabte a l'Aràbia Saudita amb la victòria del saudita Razeed Al-Rajhi,  que també pilotava un Toyota.

A l'última etapaAlonso  va repetir el tercer lloc de l'anterior i va acabar la competició en la mateixa posició, a 16:20 minuts del guanyador,  Al-Rajhi, que a l'última etapa li va arrabassar el títol al seu compatriota Yasin Bin Seaidan (Mini), líder del ral·li les jornades anteriors, malgrat haver patit tres punxades.

El tercer lloc final d'aquest raid reforça les expectatives de Fernando Alonso i Marc Coma, que arribaran al  Dakar 2020 a l'Aràbia  amb l'experiència d'haver competit amb èxit al desert saudita.

Reforç anímic

«Ha sigut una bona preparació de quatre dies per al  Dakar, descobrint aquí un terreny nou i coses noves. Ser tercers les dues últimes etapes i tercers també de la general suposa el primer podi de la meva vida en ral·lis. És bo que hagi arribat ara perquè ens dona confiança per al Dakar», va comentar  Alonso. 

L'última etapa es va disputar sobre un recorregut sorrenc de 175 quilòmetres en què Alonso i Coma van arribar a 5.31 del guanyador, que conduïa un cotxe com el seu. Un petit error de navegació en l'últim tram va allunyar la parella espanyola d'Al-Rajhi després d'haver rodat amb un ritme similar durant gran part de l'etapa.

«Primer podi de ral·li!!!. Gràcies a aquests nois», va celebrar  Fernando Alonso  el seu tercer lloc a Twitter.

Notícies relacionades

El  Ral·li Ula Neom  es va disputar entre els dies 6 i 9 de novembre sobre un trajecte de més de 800 quilòmetres al desert aràbic i va servir com a avantsala del Dakar 2020, que es disputa el gener que ve i en què  Fernando Alonso participará per primera vegada.

Abans de sortir al Dakar, el desembre Alonso durà a terme tres dies de test amb el Toyota Hilux, probablement a  Abu Dabi, per acumular experiència a les dunes