LA QUARTA JORNADA DE L'EUROPA LEAGUE

L'Espanyol es ret homenatge amb una golejada d'escàndol

L'equip periquito assegura el pas als setzens de l'Europa League aixafant el Ludogorets

rpaniagua50792582 espanyol s spanish defender lluis lopez is congratulated by 191107214355

rpaniagua50792582 espanyol s spanish defender lluis lopez is congratulated by 191107214355 / PAU BARRENA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La vida pot ser meravellosa a Europa. Dotze anys d’espera mereixien una tornada en gran il’Espanyol està complint la comesa. Mentre defrauda a la Lliga amb tristes actuacions que l’han portat al penúltim lloc, s’allibera en la cita continental. La prova del cotó fluix es va viure dijous a Cornellà davant delLudogorets amb la golejada més gran de la seva història en les competicions europees (6-0).

El bloc de Machín es va retre homenatge davant dels seus seguidors que va segellar el pas alssetzens amb dues jornades pendents després de l’empat entre el Ferencvaros i el CSKA (0-0). El Sevilla també es va assegurar el bitllet amb una pallissa al Dudelange (2-5). El Getafehaurà de lluitar més, que va caure a Basilea (2-1).

Melendo obre la festa

Diumenge arribarà la crua realitat amb la visita al Wanda Metropolitano. Allà espera un Atlètic ferit que suma tres partits sense guanyar.L’exigència serà enorme per als periquitos en aquesta doble vida en la qual semblen que s’han instal·lat des del començament de curs. No serà fàcil puntuar a Madrid abans d’una aturada que donarà pas a dos duels consecutius a casa contra el Getafe i l’Osasuna.

Els periquitos van aconseguir la golejada més gran de la seva història en competicions europees

Aquests exàmens arribaran més endavant i amb la tranquil·litat del deure complert a Europa gràcies al festival d’aquest dijous davant d’un rival que va concedir moltes facilitats. El guió es va posar de cara amb el gol de Melendo als quatre minuts. El petit del planter necessitava una alegria i va definir de meravella després de rebre una passada de Granero que Vargasva deixar passar amb picardia. 

Contra nou

El cúmul de desgràcies que està vivint l’equip a la Lliga té el seu contrapès a Europa. La plàcida nit es va corroborar amb l’expulsió de Forster, que va fer caure Campuzano quan es dirigia a barraca (m.11). El central no va ser l’únic damnificat del campió búlgar, que es va quedar amb nou passada la mitja hora per unes mans de Goralski que li van costar la segona groga i un penal transformat per Vargas. Abans, Lluís López s’havia unit a la festa amb un cop de cap en la seva primera titularitat amb Machín.

Els 14.000 periquitos que es van acostar a Cornellà van disfrutar al final d’un bon espectacle.L’Espanyol  havia aconseguit tres gols en set partits al seu estadi fins al pols d’aquest dijous. Després de tanta mediocritat, era fonamental una pujada que ha de tenir un efecte positiu per a la Lliga. En 45 minuts el partit ja estava liquidat. Només quedava continuar disfrutant.

Al·luvió de gols

Notícies relacionades

El tècnic va fer el seu primer mes a la banqueta amb una al·luvió de gols que equilibra el seu expedient. Tres derrotes i tres victòries en sis trobades al capdavant d’un Espanyol que va reservar jugadors com Naldo, Marc Roca i Víctor Sánchez, que es van quedar fora la convocatòria. 

«Ha sigut el partit més plàcid de la meva carrera. Hem trencat el malefici a casa, volíem fer feliç l’afició i ho hem aconseguit amb gols» [Machín].

Campuzano, Pedrosa i Ferreyra van completar l’exhibició en la segona meitat. Ara només queda certificar la primera plaça del grup, que atorgaria una prima extra d’un milió d’euros. Els setzens se sortejaran el 16 de desembre a Nyón i es disputaran al febrer. 

Espanyol, 6; Ludogorets, 0

<strong>Espanyol</strong>: Diego López (6); Lluís López (8), Bernardo (7), Calero (7); Corchia (7), Granero (8), Pol Lozano (8), Dídac (7); Melendo (9), Vargas (8); Campuzano (9). Tècnic: Pablo Machín (9). Canvis: Pedrosa (8) <span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">per Bernardo (m. 46); Ferreyra (8) per Campuzano (m. 64); Wu Lei (7) per Melendo (m. 71).</span>