EUROPA LEAGUE

L'Espanyol de Machín té la seva primera alegria

L'equip periquito venç el Ludogorets a Bulgària i s'aixeca al lideratge del grup

rpaniagua50558721 soccer football   europa league   group h   pfc ludogorets r191024200103

rpaniagua50558721 soccer football europa league group h pfc ludogorets r191024200103 / STOYAN NENOV

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Pablo Machín ja té la seva primera victòria ambl’Espanyol. L’equip periquito va prolongar la seva bona marxa a Europa amb un meritori triomf a Bulgària (0-1) que l’aixeca al lideratge del grup. Els blanc-i-blaus continuen alleujant les seves penes de la Lliga amb una trajectòria brillant en el torneig continental. El gol de Campuzano situa l’Espanyol amb set punts, un més que el Ludogorets. El Ferencváros, que va doblegar el CSKA de Moscou (0-1), és tercer. 

Res millor que una victòria per afrontar dues cites decisives a la Lliga fora de casa, diumenge contra elLlevant i dimecres que ve a San Mamés. El primer somriure de Machín va arribar amb notícies molt positives. La idea de l’entrenador ha calat aviat en els periquitos, que ja van donar símptoma de millora contra elVila-real  i aquest dijous es van mostrar sòlids amb un onze renovat. 

Nou canvis

L’Espanyol no ha esperat 12 anysper a res. És cert que la Lliga és el primer, però Europa és atractiva. Es poden fer rotacions sense llençar res, com està demostrant l’equip periquito, que està competint de meravella en un torneig que pot ser molt il·lusionant en el futur. I hi hal’Arsenal, el Manchester United, el Porto o la Roma, sense oblidar els tercers classificats dels grups de Champions que passaran després a l’Europa League.

Machín dona instruccions als seus jugadors durant el partit contra el Ludogorets / REUTERS

Machín va deixar ben clar amb el seu onze que la seva prioritat absoluta és la Lliga. Amb l’equip penúltim és una decisió lògica, tot i que no s’esperava una mutació tan radical. Només van repetir dos jugadors respecte a diumenge: Diego López i Bernardo. El sistema, en canvi, es va mantenir inalterable. Tot i que el tècnic havia dit que les baixes podien portar-lo a una possible modificació, el sorià va donar continuïtat al 3-4-2-1, amb peces una mica forçades, com Dídac de central i Javi López al carril esquerre. El pla va funcionar a la perfecció.

Gol de Campuzano

La titularitat d’homes com Iturraspe, que feia des d’agost que no jugava per una lesió a l’espatlla, va demostrar que Machín no enganyava ningú a l’assegurar que tots els seus homes tindrien oportunitats. Davant d’un rival en ratxa (tenia nou victòries consecutives en els dos últims mesos), el bloc periquito no es va intimidar i va saber competir amb agressivitat i solvència.

«Les dinàmiques es canvien amb victòries. Europa és il·lusionant, però la Lliga és la supervivència», va dir Machín

Víctor Campuzano va aplanar el camí a l’aprofitar una indecisió del central Forster (m. 13) en una plàcida primera part d’un Espanyol que va desactivar per completMarcelinho Wanderson, els dos jugadors amb més talent del campió búlgar. 

Expulsió de Javi López

Notícies relacionades

L’Espanyol va aprofitar de meravella el regal del Ludogorets i després es va sentir còmode. Fins i tot va poder ampliar l’avantatge amb un dels recursos favorits de Machín:l’estratègia. Cada córner xutat per Granero amb Bernardo de primer destinatari era perillós. 

Convenia anar amb compte considerant que el Ludogorets perdia 0-1 contra el CSKA en la primera jornada i va acabar guanyant 5-1. Aquesta vegada no va passar. L’Espanyol només va patir en un parell d’ocasions i ni tan sols es va ressentir després del’expulsió de Javi López. «Crec poc en la sort. Les dinàmiques es canvien amb victòries. Europa és il·lusionant, però la Lliga és la supervivència», va afirmar Machín

Ludogorets, 0; Espanyol, 1

<strong>Ludogorets:</strong> Iliev (5); Cicinho (5), Moti (4), Forster (3), Nedyelkov (6); Anicet (6), Badji (5), Lukoki (5), Marcelinho (4), Wanderson (4);Tchibota (6). Tècnic: Stanislav Genchev (5). Canvis: Swierczok (4) per Lukoki (m. 60);Biton (4) per Anicet (m. 67).