POSSIBLES SANCIONS

Mèxic, en el punt de mira per càntics homòfobs

Alguns aficionats asteques criden la paraula 'puto' quan un porter rival fa un servei de porta

La FIFA va sancionar Mèxic en l'últim Mundial de Rússia 2018 per càntics homòfobs d'aficionats

jdomenech48988146 chicago  illinois   july 07  jonathan dos santos  6 of the m190708095919

jdomenech48988146 chicago illinois july 07 jonathan dos santos 6 of the m190708095919 / Dylan Buell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La selecció de Mèxic de futbol està en el punt de mira de la FIFA per continus insults de naturalesa homòfoba que se senten als estadis. En algunes ocasions, part de l’afició mexicana utilitza el terme «puto» per menysprear els porters visitants en els seus serveis de porta. En l’argot mexicà, «puto» té un significat pejoratiu cap als homosexuals.

En l’últim partit de seleccions, Mèxic es va enfrontar a Panamà i, tot i que van ser pocs, cada vegada menys seguidors, sí que es va poder sentir vehement la paraula ‘puto’. No obstant, sembla que les campanyes de conscienciació van fent efecte, ja que són menys els aficionats que utilitzen aquest denigrant llenguatge.

El màxim organisme del futbol té unes directrius molt clares respecte als càntics o actituds homofòbiques que es puguin produir en un estadi de futbol. Si els insults no cessen després de previ avís per megafonia, la FIFA deixa ben clar que cal suspendre l’esmentat partit i l’equip perdria els punts. A més, seria molt probable que la FIFA determinarà que es juguessin els següents partits a porta tancada.

Notícies relacionades

Es pot recordar que Mèxic ja ha acumulat moltes sancions econòmiques per culpa de les actituds d’homofòbia d’alguns aficionats.

Campanya de conscienciació

La selecció nacional mexicana va llançar una campanya a Twitter per conscienciar l’afició sobre els crits homòfobs. Jugadors de la selecció i el president de la Federació Mexicana de Futbol apareixen en el vídeo per explicar que utilitzar la paraula ‘puto’ pot portar molts problemes al seu equip.