amb llicència per contracte

Peleteiro, mare «a curt termini»: l'atleta reobre el debat

«Si vull lluitar pels drets de la dona, no puc amagar això», afirma

jcarmengol47222041 graf8238  madrid  04 03 2019   la atleta ana peleteiro atien190304181221

jcarmengol47222041 graf8238 madrid 04 03 2019 la atleta ana peleteiro atien190304181221 / PAOLO AGUILAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’atleta Ana Peleteiro ha manifestat el seu desig de ser mare a curt termini i així ho ha reflectit al contracte que la lliga al seu patrocinador, la marca alemanya de roba esportiva Adidas, que va reaccionar de manera positiva davant dels desitjos de la gallega quan va renovar el contracte el setembre passat. «Javier Zapata, en nom de la firma, em va dir: No repercutirà gens en el teu contracte tot i que un any et quedis embarassada i no competeixis», va revelar.

Peleteiro va voler ser sincera des del principi amb la marca a què «li deu tot» i que des dels seus inicis a les pistes va confiar en ella. «Han sigut el meu principal aliat», va recalcar. L’atleta, que va quedar sisena en triple salt als Mundials de Doha sense estar en òptimes condicions físiques, té clars els terminis de les gestants. «Tot i que estiguis embarassada pots continuar entrenant i una vegada que es dona a llum als 40 dies es pot començar a exercitar».

«Si vull lluitar pels drets de la dona, no puc amagar això, la dona té dret a ser mare quan li vingui de gust i no perdre els seus drets» i va recordar la tennista Serena Williams, que va saber «protegir l’embaràs» i anunciar-ho abans.

I es va mostrar en desacord amb les formes que va utilitzar la velocista nord-americana Allyson Felix amb el seu espònsor (Nike) al comunicar-li que havia sigut mare: «Si vols lluitar pels drets de la dona no pots esperar a donar a llum, això no ajuda les dones».   

Incòmoda a Qatar

Notícies relacionades

Sobre la seva estada a Doha va afirmar haver-se sentit incòmoda en alguna ocasió, com una vegada que es va posar en pantalons curts per entrenar al gimnàs de l’hotel i els locals se la van quedar mirant i van començar a gravar-la amb el mòbil.

«A l’estadi tot era més normal, el problema era fora del recinte, quan feies vida normal. També per als amics que venien a veure’ns des d’altres països, no hi havia res per fer, només anar a comprar», ha admès.

Temes:

Atletisme