LLIGA SANTANDER

Claus de la jornada 7, partit a partit

Després d'una intensa setmana de futbol, la Lliga torna amb un Atlètic de Madrid - Reial Madrid

jmexposito50072272 real sociedad s martin odegaard gestures during the spanish 190927122617

jmexposito50072272 real sociedad s martin odegaard gestures during the spanish 190927122617 / Alvaro Barrientos

5
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

VILLARREAL – BETIS

Cazorla i Joaquín s’aferren a la Lliga

Divendres, 21.00 h GOL

34 anys i una infinitat d’operacions. Santi Cazorla està sent la imatge viva d’un Vila-real que aquest any apunta a Europa i vol oblidar-se del patiment de la zona baixa de la taula. El seu calvari per les sales d’operacions no li pesa, com tampoc li pesen les temporades a Joaquín Sánchez. Als seus 38 anys el capità bètic s’ha apuntat a donar assistències. Dimarts en va fer tres, però la seva qualitat sembla que no té sostre. Ara que les joves generacions estan esbotzant la porta de Primera, Santi i Joaquín s’aferren a la Lliga com mai.

ATHLETIC CLLUB – VALÈNCIA CF

Gaizka no perd a la Catedral

Dissabte 13.00 h, Movistar La Liga

La jornada intersetmanal va acabar en taules per als dos conjunts. Tot i que a qui més va perjudicar va ser el conjunt blanc-i-vermell, que va perdre el lideratge al camp del cuer. Un gol de l’aquest any golejador Raúl García va salvar les taules per a un conjunt que a casa no perd des de l’arribada de Gaizka Garitano a la banqueta. Per això, de tornada a casa, els lleons buscaran continuar sumant davant d’un Albert Celades que encara no coneix la victòria de lliga.

GETAFE CF – BARÇA

Germanor per reprendre el vol

Dissabte 16.00 h, Movistar Laliga

Quan les coses no funcionen sobre la gespa s’han de solucionar fora. Per això, Gerard Piqué va convocar els seus companys a un sopar per fer equip i intentar superar la sotragada de mal joc del conjunt de Valverde. Al sopar van assistir tots menys Suárez i Rakitic i es va poder veure molt bona relació entre Griezmann i Messi, que ja es regalen assistències. Precisament de Messi continua pendent el barcelonisme, que veu com una elongació als adductors el torna a allunyar dels terrenys de joc.

Messi es va retirar lesionat del primer partit que va jugar com a titular / Ap

GRANADA – LEGANÉS

Ningú els dona maldecaps

Dissabte 18.30h, Movistar Laliga

Per segona vegada en la seva història, el Granada ha tornat a dormir líder de Primera durant una nit. Les victòries de Reial Madrid i l’Atlètic el van allunyar ràpid d’aquest somni però després de guanyar l’actual campió ja res pot amb el conjunt de Diego Martínez. Aquesta vegada rep a casa un Leganés que va de punt a punt però que no aconsegueix sortir del fanalet vermell de la taula. Ja veurem si els de Pellegrino aconsegueixen enlairar-se i sumar la seva primera victòria de la temporada.

ATLÈTIC MADRID – REIAL MADRID

El derbi dels joves

Dissabte 21.00 h, Movistar La Liga

Morata es va esborrar del derbi madrileny més esperat amb una vermella contra Mallorca, però el seu lloc estarà ben protegit per Joao Félix. Perquè ara que Cristiano ja no treu el nas pels estadis de la Lliga, el derbi ha quedat en mans d’una nova generació: la que conformen les joves estrelles Joao, Vinicius i companyia. Al portuguès fa dies que el veiem brillar mentre que el brasiler es va rescabalar de la sequera el mateix dia en què Rodrygo debutava amb gol en el primer minut. Ara els recau l’espectacle.

RCD ESPANYOL – VALLADOLID

Hora d’aixecar el cap

Diumenge, 12.00 h Movistar La Liga

Amb la ràbia de qui perd en l’últim sospir però amb l’esperança de recuperarPiatti definitivament. Així tornal’Espanyol a casa abans de tornar a volar a Europa. Davant, un equip amb els seus mateixos problemes i necessitats però que, en paraules del seu president, «en cinc anys estarà lluitant per un lloc a la Champions».

SD EIBAR – CELTA DE VIGO

El primer pas està fet

Diumenge, 14.00 h Movistar La Liga

«La victòria val més de tres punts», afirmava Mendilibar després d’aconseguir el primer triomf de la temporada. I és que, quan tot semblava perdut a Ipurua, el conjunt armer va capgirar un 0 – 2 i va acabar aconseguint una victòria contra elSevilla que els treu dels llocs de descens. El Celta, que porta dues trobades consecutives rascant un punt in extremis, viu una situació similar. De moment, a Balaídos hi ha molt toc però poc gol.

ALABÈS – RCD MALLORCA

Sense futbol no hi ha punts

Diumenge, 16.00 h Movistar La Liga

L’Alabès no acaba de carburar. Fins i tot quan aconsegueix puntuar. El joc del conjunt de Garitano no és el que era i als vitorians els està passant factura. Sense anar més lluny, dijous no van tenir ni veu ni vot en un derbi basc que Alguacil li va guanyar amb escreix al seu antecessor. Qui sí que juga és el Mallorca, al qual la mala sort està frenant aquest inici de temporada.

LLEVANT – OSASUNA

Una altra vegada lluny del fortí

Diumenge, 18.30 h Movistar La Liga

Van conèixer la seva primera derrota de la temporada al Bernabéu i ara tornen a sortir del seu fortí per enfrontar-se a un Llevant dolgut per la derrota contra el Betis. Els granota van ser superats a tota hora, però es van emportar de Sevilla una bona notícia: la presentació amb galonsd’Hernani. L’extrem portuguès va estrenar titularitat amb un gol de falta i Paco López podria donar-li minuts contra un Osasuna que a Chamartín va reservar els millors.

SEVILLA – REIAL SOCIETAT

Odegaard també esbotza la porta

Notícies relacionades

Diumenge 21.00 h, Movistar La Liga

Ser un jove talent des de jove et permet brillar molt aviat, apagar-te i volar lluny de casa per tornar a resplendir. Si, no que l’hi diguin a Martin Odegaard, que va tornar a Madrid per marxar cedit a terres basques i està enlluernant a Sant Sebastià com no ho havia fet fins ara. Sota els seus comandaments, elReial Societat és una altra. Perquè el noruec és bo amb la pilota, però el que fa sense ella és el que el converteix en únic. Rep sempre en avantatge, amb espai i temps, sap llegir la jugada com pocs i es mou entre línies només quan el moment ho reclama. A més, regala assistències exquisides, d’aquestes que només fa falta empènyer una mica per certificar que el gol pujarà al marcador. Entre els joves talents està sent el millor. Entre la vella glòria, també. Cada partit de Martin és una delícia tècnica, cada jugada és brillant per naturalesa. I el millor és que els seus 20 anys li asseguren desimboltura i brillantor allà on vagi. Tot i que sigui el Sánchez-Pizjuán del tocat Sevilla.