Ona Carbonell renuncia als Jocs de Tòquio 2020 per bolcar-se en la seva família

La nedadora de sincronitzada anuncia la seva retirada temporal de la competició

20190921 453615 onacarbonelle 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte la nedadora catalana Ona Carbonell, de 29 anys, ha anunciat mitjançant un comunicat la seva retirada temporal de la competició, dos mesos després d’aconseguir tres medalles en els Mundials de sincronitzada de Gwangju (Corea del Sud), per dedicar més temps a la seva família.

A menys d’un any per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, la nedadora espanyola més premiada anticipa que continuarà vinculada a aquest esport: «Mentre això duri no seré lluny. Seguiré intensament vinculada a l’equip, recolzant les meves companyes a tota hora i treballant d’una manera diferent que la que he fet fins ara, per més endavant poder tornar a estar a l’aigua amb elles en futurs compromisos esportius».

«Tinc gravada en la memòria la meva primera participació en uns Jocs Olímpics. Va ser a Londres, l’any 2012, i el recordo com un dels moments més especials de la meva vida. Un somni de nena que es va convertir en realitat i que a més, vaig tenir la gran sort de poder repetir quatre anys més tard a Rio de Janeiro. No obstant, aquest any, a les portes d’un nou repte olímpic, em trobo en una situació personal diferent. Després de meditar-ho molt amb la meva família, parlar-ho i valorar-ho amb deteniment amb la meva entrenadora, i posteriorment amb la resta de l’equip, he decidit que en aquest moment vull fer un pas a un costat», afirma Ona Carbonell en el seu comunicat.

23 medalles en els Mundials

La nedadora espanyola va sumar a Corea, amb les seves dues plates en solo lliure i tècnic i el bronze en ‘highlight’ per equips, 23 medalles en els Mundials, cosa que la va convertir en la dona amb més metalls FINA i la tercera esportista amb més medalles, només per darrere dels nord-americans Michael Phelps (33) i Ryan Lochte (27).

«He tingut un últim any que ha sigut esplèndid en experiències i resultats juntament amb un gran equip, tant en l’aspecte humà com a professional. A més, la sintonia amb les meves companyes i tot l’equip tècnic ha sigut com mai fins ara i el treball que hem desenvolupat juntes és per estar-ne orgulloses. No obstant, en aquest inici de temporada les meves circumstàncies personals i familiars són diferents», reconeix.

«Després de tota una vida dedicada gairebé íntegrament a l’esport, en què la natació ha ocupat folgadament el primer lloc en la llista de prioritats», afirma, «sento que ara he de posar totes les meves energies de forma prioritària en una part de la meva vida que massa vegades he hagut de deixar de costat».

«Dedicar més temps a la meva família»

Carbonell admet que el moment triat per retirar-se «pugui sorprendre», i explica: «Hi ha diversos factors relacionats amb la meva família pròxima que m’hi empenyen. Vull dedicar més temps a la meva família, que sempre està al meu costat, cuidar-la com es mereix i també ampliar-la. Com a dona i esportista, conciliar la vida professional amb la personal implica assumir decisions com aquesta i deixar l’esport de banda temporalment, sense que això signifiqui que renunciï a la meva carrera com a nedadora».

Notícies relacionades

«No us podeu ni imaginar –confessa– com em costa fer aquest pas ara, però crec que he de ser honesta amb mi mateixa i, per descomptat, amb les meves entrenadores i companyes de selecció, i acceptar que el cap i el cor em demanen més temps per a mi i per a la meva família».

Carbonell acaba el seu missatge agraint el «recolzament constant i incondicional» que li han donat les seves entrenadores, companyes i aficionats