JA A LA PRESÓ

La fiscalia acusa el fundador de 'Football Leaks' de 147 delictes

Rui Pinto aconseguia la informació entrant en ordinadors aliens, segons l'acusació pública

rozas48566067 soccer football   uefa nations league final   portugal v net190610012718

rozas48566067 soccer football uefa nations league final portugal v net190610012718 / CARL RECINE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El portuguès Rui Pinto, ‘hacker’ que va crear la plataforma «Football Leaks», va ser acusat per la Fiscalia lusitana de 147 delictes d’accés il·legítim, sabotatge informàtic, violació de correspondència i intent d’extorsió.

Per a la Fiscalia, Pinto, es va dotar, a partir de començaments del 2015 i fins al 16 de gener del 2019, «de coneixements tècnics i equips adequats que li van permetre accedir, de forma no autoritzada, a sistemes informàtics i safates de correu electrònic de tercers».

El setembre del 2015, va crear el web de «Football Leaks», que va alimentar amb documents obtinguts a través del seu accés no autoritzat a sistemes informàtics de diverses entitats nacionals i internacionals, diu la Fiscalia. Entre aquestes figuren el club Sporting de Portugal, la Federació Portuguesa de Futbol, el bufet d’advocats PLMJ i la Fiscalia lusitana.

Segons el Ministeri Públic lusità, també va accedir als ordinadors de responsables del fons d’inversions Doyen Sports i, amb una identitat fictícia, va entrar en contacte amb un representant legal de l’empresa per demanar entre 500.000 i un milió d’euros per esborrar tota la informació que tenia en la seva possessió.

En aquests contactes amb Doyen va tenir el recolzament del seu exadvocat, Aníbal Pinto, que també ha sigut acusat d’un delicte d’intent d’extorsió.

És a la presó

Rui Pinto, de 30 anys, va ser arrestat a Hongria a través d’una ordre de detenció europea i entregat a les autoritats portugueses el mes de març passat; i es troba en presó preventiva des d’aleshores.

Notícies relacionades

El ‘hacker’ va filtrar documents que han sigut l’origen de diversos escàndols i alguns d’aquests van ser l’origen de causes judicials per evasió d’impostos.

Un dels casos que més ressó va tenir va ser la publicació dels detalls d’un acord extrajudicial entre la model Kathryn Mayorga i el futbolista Cristiano Ronaldo sobre un suposat cas de violació.