La mort de la campiona d'esquí

L'autòpsia de Blanca Fernández Ochoa es demora a l'espera de l'informe toxicològic

Les dades definitives sobre concentració de fàrmacs en l'organisme de l'esquiadora s'esperen d'aquí 15 dies, segons l'última previsió dels forenses

La Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern prepara «alguna acció especial» d'homenatge a la gala anual que celebrarà al novembre

undefined49701740 soldeu andorra    11 01 2012    deportes  blanca fernandez o190918140827

undefined49701740 soldeu andorra 11 01 2012 deportes blanca fernandez o190918140827 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La família de Blanca Fernández Ochoa, la medallista olímpica morta, haurà d’esperar almenys fins al final d’aquest mes de setembre per conèixer els resultats finals de l’autòpsia, segons fonts properes a la investigació de la seva mort, esdevinguda al cim de La Peñota, a Cercedilla (Madrid), poc després del 24 d’agost.

El resultat final de l’autòpsia es demora. L’equip mèdic que va examinar a l’Institut Anatòmic Forense de Madrid el cos trobat per la Guàrdia Civil espera l’arribada d’un informe toxicològic per, així, poder elevar un informe definitiu d’autòpsia. L’última previsió que havien rebut aquest dimarts era de 15 dies.

Les dades de toxicologia seran la clau per a la constatació de la causa de la mort, entorn de la qual diversos detalls han fet sospitar als investigadorsque va ser una mort voluntària.

En mans de la Policia

Les dades que s’esperen han d’aclarir el grau de concentració a l’organisme de Fernández d’almenys dos fàrmacs de la medicació habitual que prenia la campiona per tractar el seu trastorn bipolar. En el moment de la seva mort portava a sobre i a la motxilla diversos blisters d’aquests fàrmacs.

La Policia, mentrestant, no dona per tancada oficialment la investigació. De fet, no ha tornat encara als familiars de l’esquiadora ni el cotxe Mercedes Clase A ni el telèfon mòbil –de línia familiar– en el qual els agents especialitzats en persones desaparegudes van buscar pistes del seu parador.

La devolució dels dos objectes es farà «ben aviat», segons fonts de la família, a la qual la Policia ha indicat que els faran una trucada per dir-los quan poden passar per les seves instal·lacions madrilenyes a recollir-los.

Homenatge esportiu

La Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern confirma que està preparant «algun tipus d’acció especial» en record a la medallista, tot i que no serà un acte específic d’homenatge. La qüestió, segons fonts federatives, s’ha tractat amb el president, José María Peus, en una reunió preparatòria de l’anual Gala dels Esports d’Hivern.

Aquest any la gala se celebrarà el 15 de novembre. En la Federació encara no tenen «dissenyat el format» d’aquesta acció. Cada any, un dels premis que es donen en aquesta gala porta el nom de Blanca Fernández Ochoa. De fet, solia entregar-lo ella.

Notícies relacionades

Transcorreguts 14 dies de la troballa del cadàver de l’esquiadora, no ha transcendit encara convocatòria ni previsió de data per a la cerimònia de col·locació del nom de l’esquiadora a una escola de Madrid, com va anunciar el vicepresident autonòmic, Ignacio Aguado, poc després de conèixer-se la seva mort.

L’entrega de la Medalla d’Or de la Comunitat de Madrid, també anunciada durant els dies de dol, porta un camí més lent. Presidència de la Comunitat de Madrid va publicar l’11 de setembre en el Butlletí Oficial autonòmic la concessió a títol pòstum del guardó. No es preveu que l’entrega es faci efectiva fins al 2 de maig del 2020.