¿Què sabem i què no sabem de l'autòpsia de Blanca Fernández Ochoa?

L'autòpsia ha de determinar les causes de la mort de la medallista olímpica

rozas49649758 graf4298 madrid  31 8 2019   fotograf a de archivo  tomada e190903170342

rozas49649758 graf4298 madrid 31 8 2019 fotograf a de archivo tomada e190903170342 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cadàver de Blanca Fernández Ochoa es va sotmetre dijous al’autòpsia  a l’Institut Anatòmic Forense de Madrid, però encara no s’ha fet públic l’informe preliminar de l’examen. Segons explicava la família dissabte, encara no els han facilitat cap resultat i només els han confirmat que es tracta d’ella.  [Segueix les últimes notícies sobre Blanca Fernández Ochoa en directe.]

¿Què sabem de la mort de Fernández Ochoa?

  1. La medallista feia entre quatre dies i una setmana que era morta.
  2. La mort no va ser accidental, és a dir, no va ser producte d’una caiguda. El cos va aparèixer en una «posició natural», la qual cosa descarta una caiguda. A més, no es van trobar senyals de cops o contusions.
  3. La medallista portava amb si totes les medicines que prenia per als seus problemes de depressió. Segons informa ‘El Mundo’, en sang s’ha trobat presència de Sinogan, un antipsicòtic d’efecte sedant. Els forenses proven de determinar si les quantitats en què s’ha trobat podrien causar la mort.
  4. També s’està analitzant el cor de l’exatleta, per intentar determinar si va poder tenir un infart.
  5. L’examen extern del cos no va trobar cap senyal de violència.
  6. El cos es trobava en tan mal estat que només va poder identificar-se per les sabatilles, motxilles i ornaments que portava.
  7. La família ja ha confirmat que els han assegurat que les restes són les de l’esquiadora. 

¿Què no sabem de la mort de Fernández Ochoa?

  1. La causa. L’autòpsia ha de determinar la causa o causes de la mort, desconegudes en aquest moment, és a dir, si va morir per alguna raó fortuïta o per la seva pròpia voluntat. L’anàlisi es va fer ahir però es necessiten fins a 16 hores per interpretar els seus resultats. Es desconeix encara què va fer que la medallista olímpica quedés estirada en aquest lloc de la muntanya.
  2. El dia. L’anàlisi forense també ha d’establir el moment exacte de la mort.
  3. El context. La família havia plantejat la possibilitat que la medallista es veiés sorpresa per les grans precipitacions que es van viure a la zona dies enrere.