CRISI A MESTALLA

Marcelino, destituït com a entrenador del València

Peter Lim, propietari del club, ha pres la decisió després d'un estiu de desavinences en la confecció de la plantilla

Albert Celades serà el seu substitut en un equip que visitarà aquest dissabte el Barça i, dimecres, el Chelsea

zentauroepp49815545 celades190911182532

zentauroepp49815545 celades190911182532 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Marcelino García Toral ja no és entrenador del València. Per decisió de Peter Lim, propietari del club, l’asturià ha deixat de ser el tècnic del club de Mestalla. L’entitat ja ha fet un comunicat en què explica que ja li ha transmès la decisió i Albert Celades serà el seu substitut.

En la seva nota, el club no dona explicacions i tot fa pensar que les desavinences públiques que García Toral i el director general, Mateu Alemany, han mantingut aquest estiu amb l’inversor singapurès per la confecció de la plantilla n’han sigut la causa. L’entitat es limita a agrair-li la seva feina i dedicació i li desitja «els millors èxits» en el futur.

Un dels noms que va dividir els dirigents va ser el de Rafinha, a qui García Toral volia per al seu equip. Alemany va arribar a un acord amb el Barça per a un traspàs que Lim va frenar i, després, per a una cessió que també va ser vetada. García Toral va assegurar en dues rodes de premsa que Lim sí que havia acceptat inicialment l’arribada del jugador a préstec i que posteriorment es va negar a dur a terme la cessió.

Lim va convocar aquest dimartsAnil Murthy, president del club, a Singapur i el directiu va tornar aquest dimecres a la ciutat amb l’ordre de destituir García Toral, segons va avançar CV Radio. Murthy no ha volgut desmentir aquesta possibilitat quan ha arribat a l’aeroport de València ni tampoc quan ha entrat i ha sortit de les oficines del club.

El pròxim inquilí de la banqueta del València serà l’exbarcelonista Albert Celades, que a primera hora de la tarda ha arribat a les oficines del club per firmar el seu contracte i que s’espera que aquesta tarda acudeixi a la ciutat esportiva de Paterna, on l’equip prepara la seva visita de dissabte al Camp Nou i també un exigent debut en la Champions contra el Chelsea.

Notícies relacionades

A la seva arribada a València i quan li van preguntar si es veu preparat per dirigir una partit de Champions, Celades va contestar: «És clar». Per al català serà la seva primera experiència com a primer entrenador d’un club, després de ser seleccionador sub-21 i formar part del cos tècnic de Julen Lopetegui en el seu breu pas pel Reial Madrid.

Final d’etapa

Poc després d’aterrar en un club que portava un rumb erràtic, Alemany va apostar per posar García Toral al capdavant d’un equip que encadenava dues temporades vorejant els llocs de descens. Amb l’asturià al capdavant, el València s’ha classificat dues vegades per a la Champions i el 25 de maig passat va conquerir la Copa del Rei davant del Barça.

Temes:

Futbol