OPEN DELS EUA

Serena naufraga davant d'Andreescu, nova reina de Nova York

La nord-americana torna a quedar-se a les portes d'igualar el rècord de 24 grans de Margaret Court

zentauroepp49758517 sep 7  2019  flushing  ny  usa  bianca andreescu of canada c190908001613

zentauroepp49758517 sep 7 2019 flushing ny usa bianca andreescu of canada c190908001613 / Robert Deutsch

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Quan Serena Williams va sortir a disputar aquest dissabte la final de l’Open dels Estats Units, la trenta-tresena de la seva carrera en un torneig de Grand Slam, la desena en una competició on ha aconseguit sis dels seus 23 grans, el seu primer tret va ser un servei directe davant de la qual res va poder fer Bianca Andreescu, la jove de 19 anys que debutava en la lluita per un ‘major’. Semblava un missatge, un senyal d’aquesta dona de gairebé 38 anys de la seva ànsia, la seva determinació i les seves armes per alçar-se amb un títol que no només representaria el primer des de l’Open d’Austràlia el 2017 i des que es va convertir aquell mateix any en mare, sinó també la igualació de la marca de Margaret Court. Però no seria així. En els següents 100 minuts, i malgrat un rampell de resistència de Williams al segon set,la nord-americana va naufragar en la seva carrera cap a la història. Era el moment d’Andreescu,la primera canadenca que aconsegueix un gran en competició individual. I amb un 6-3 i 7-5 s’ha confirmat el naixement d’una nova campiona.

Notícies relacionades

Serena va poder obrir amb un servei directe, i fer-ne vuit més, peròles dobles faltes van ser part de la causa del seu enfonsament, un punt feble que va repetir vuit vegades, incloent-hi per entregar el primer set. Ja en el segon va aprofitar els nervis i la falta d’experiència d’Andreescu, incapaç de rematar la seva primera bola de partit quan anava 5-1, i va semblar que es mantindria. Però no seria així. Andreescu va desplegar més i millor tennis. I a la tercera oportunitat, amb un cop guanyador de dreta, la jove va fer història i va frustrar la de Williams, que a diferència de l’any passat durant el seu lamentable final davant Naomi Osaka aquesta vegada va expressar frustració però no ràbia o falta de respecte, tristesa més que falta de dignitat.

El títol corona el talent de la jove filla d’emigrants romanesos nascuda en un suburbi de Toronto, la ciutat on aquest estiu es va endur el títol precisament quan Serena es va haver de retirar amb problemes d’esquena. En un any espectacular, Andreescu ha guanyat 44 partits i només n’ha perdut quatre, cap des del 2 de març. Amb aquesta final ha elevat a vuit les seves victòries, sense cap derrota, davant jugadores del top ten. I ara és, a més, campiona de Grand Slam. Com deia, «un somni fet realitat».