Piqué passeja la nova Copa Davis per Nova York

Defensa la «feina excepcional» per «convèncer tothom» del format renovat

Parla de futbol per qüestionar, arran del cas Neymar, el mercat de fitxatges

pique y shakira pasea la nueva copa davis por nueva york 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Nova York aquests dies respira tennis, a plens pulmons, i Gerard Piqué ha escollit la celebració de l’Obert dels Estats Units per presentar i defensar a la ciutat, tot i que lluny de les pistes de Flushing Meadows, la nova versió de la Copa Davis que ha impulsat la seva companyia, Kosmos Tennis, i que es desenvoluparà a la Caja Mágica de Madrid entre el 18 i 24 de novembre.

En un acte en una espectacular terrassa en un edifici de Sony a Madison Avenue, en el qual ha estat acompanyat per Shakira i ha anunciat (tot i que sense donar detalls) una aliança amb la discogràfica per oferir entreteniment durant el torneig per nacions, el defensa culer i empresari esportiu ha insistit que la modernitzada competició a la qual la Federació Internacional de Tennis va donar llum verda l’agost de l’any passat, que en cap moment ha perdut l’halo de la controvèrsia, és«el millor format per garantir-ne el futur».

19 del top 20

«Han sigut mesos complicats perquè òbviament el fet de canviar una competició tan tradicional i tan històrica (de 119 anys) hi va haver gent a l’inici que no hi estava d’acord», ha dit Piqué en unes declaracions als mitjans. «La feina ha sigut convèncer tothom que això era el millor per a la Copa Davis i crec que hem fet un treball excepcional»,ha defensat, també apuntant els problemes que en els últims anys la competició havia tingut, «per format i moltes altres coses», perquè hi participessin els jugadors, «sobretot els més importants».

Notícies relacionades

Ara Piqué enumera orgullós que, tret de lesions, 19 jugadors dels top 20participaran en la cita de Madrid, incloent-hi el número u mundial, Novak Djokovic. I l’únic escull que li queda a l’organització és Alexander Zverev, amb qui segons Piqué continuen les converses, tot i que admet que «està sent més complicat».

Madrid davant de Barcelona

Piqué també ha defensat la selecció de Madrid davant d’una ciutat amb més tradició tennística com Barcelona dient que va ser una decisió «consensuada en el seu moment», ha remarcat que «les instal·lacions de la Caja Mágica són perfectes per allotjar-la» i entre les raons per a aquesta seu ha citat també que «és la capital, hi ha més vols, i les connexions i les comunicacions són molt millors».Així mateix, ha defensat que el torneig es disputi en pista dura i, no com tradicionalment feia Espanya a Davis, que era en terra batuda. «És la superfície en què es juga la majoria de tornejos i és millor per a una competició com aquesta», ha argumentat.

En futbol, crítiques al mercat de fitxatges espanyol

<span style="font-size: 1.6rem;">Tot i que sigui empresari de tennis, Piqué continua sent futbolista, i del Barça, i a Nova York, a preguntes dels periodistes per la seva opinió sobre l’intent de fitxatge de <strong>Neymar</strong>, ha deixat les seves crítiques. «S’ha intentat, és un grandíssim jugador, però crec que això ens deixa una conclusió molt clara, que és que a Espanya el fet que hi hagi <strong>mercat de fitxatges</strong> fins a la jornada número tres de la lliga <strong>no té gaire sentit»,</strong> ha opinat. «Hi ha molts rumors que al final, com és en aquest cas, no es compleixen, i que la competició estigui en marxa, que els jugadors estiguin participant per als seus equips i que hi continuï havent aquest procés per intentar fitxar o vendre jugadors crec que no té gaire sentit».</span>