OBERT DE TENNIS DELS EUA

Nadal fa un altre pas cap al 19è

S'imposa a Schwartzman en un partit aspre a tres sets

Es mesurarà a semifinals amb l'italià Matteo Berrettini

zentauroepp49685179 rafael nadal  of spain  returns a shot to marin cilic  of cr190903093245

zentauroepp49685179 rafael nadal of spain returns a shot to marin cilic of cr190903093245 / Jason DeCrow

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Hi ha dies en què compta més el final que el procés, la meta que el recorregut. Aquest dimecres ha sigut un d’aquests per a Rafael Nadal a Nova York. En un partit més aspre i complicat del que podria suggerir el marcador (6-4, 7-5 i 6-2), el de Manacor ha superat l’argentí Diego Schwartzman. Amb aquesta victòria torna als 33 anys i per 33a vegada a la semifinal d’un gran, on l’espera el jove italià Matteo Berrettini. I només se situa ados passos de conquerir el que seria el seu quart Obert dels EUA i 19è títol de gran eslam, només un menys del rècord que ostenta Roger Federer.

El duel de Nadal contra Schwartzman ha servit de recordatori de per què l’argentí és un d’aquests jugadors que incomoda el de Manacor sobre la pista. Tot i que el 'Peque' mai ha aconseguit batre'l, han viscut dures batalles. Li planta cara, té joc i confiança i mai llança la tovallola. Tampoc ho ha fet a Nova York.

Un partit amb nusos

En el primer set, quan Nadal li ha robat els seus dos primers serveis per posar-se 4-0, Schwartzman ha contestat fent el mateix. Fins i tot ha amenaçat de trencar-li el següent. Només quan Nadal ha salvat aquest servei ha llançat un d’aquests crits de “¡vinga!” des del fons de les entranyes, la injecció pròpia d’energia que l’ha ajudat a trencar també el següent joc i aprofitant la primera oportunitat per emportar-se el set.

La mateixa dinàmica s’ha viscut en el segon. Dues ruptures al ‘Peque’ han col·locat Nadal servint per al set amb 5-1. Però Schwarzman no només ho ha evitat, sinó que ha continuat forçant fins que, finalment, Nadal ha aconseguit arrabassar-li una altra vegada el servei i el set amb 7-5.

Notícies relacionades

En el tercer i definitiu ja no hi havia marxa enrere, tot i que Nadal ha requerit atenció del fisio per tractar engarrotament als avantbraços. En l’entrevista a peu de pista els ha atribuït a ladeshidratació i als nusos, i a les dures condicions d’un “dia pesat”, de temperatura alta i molta humitat, fins i tot després de la mitjanit.

Ara, Berrettini

Ara a Nadal li queda per davant un dia per descansar i recuperar-se abans del partit amb Matteo Berrettini, un jove italià de 23 anys que mai havia arribat a les semifinals d’un gran i amb el qual el de Manacor no s’ha creuat mai abans. I Nadal arriba no només com a absolut favorit, sinó amb la confiança dels dos últims partits:l’energètica victòria davant de Marin Cilic i la superació d’errors davant de Schwartzman. “Són victòries importants”, ha dit. “És moment de seguir endavant. La semifinal és superimportant per a mi, ho significa tot”.