FASE DE CLASSIFICACIÓ PER A L'EUROCOPA 2020

España persegueix el cop a Romania

Robert Moreno espera consolidar el lideratge al seu debut oficial

rpaniagua49704201 bucharest  romania   04 09 2019   spanish national soccer te190904193406

rpaniagua49704201 bucharest romania 04 09 2019 spanish national soccer te190904193406 / ROBERT GHEMENT

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Tot i que ja es va asseure a la banqueta pel problema familiar de Luis Enrique en els  partidos davant de Malta, Illes Fèroe i Suecia, Robert Moreno vivirá aquest dijous en Bucarest su estreno oficial como seleccionador. Una setmana després de la mort de Xana, la filla petita de Luis Enrique, Espanya s'enfronta amb Romania, on mai ha guanyat en les sis visites anteriors. La Roja lidera el grup amb mà de ferro i un ple de quatre victòries. Un altre triomf suposaria un cop d'efecte al seu camí cap a l' Eurocopa que s'obrirà el 12 de juny del 2020 a Roma. 

«Estoy expectante, amb moltes ganes que arribi el partit, però no el prenc com un debut», va dir Moreno, dolgut per la tragedia vivida pel seu amic Luis Enrique però amb ganes de prolongar el bon moment de la selecció. «Si guanyem tindrem 15 punts, encara no estarem classificats. Volem ser primers i fer 30 punts».

El debat de la portería

El preparador de L’Hospitalet apostarà per una línia continuista. La seva primera gran decisió va ser la suplència de De Gea en el pols davant de Suècia. Kepa va complir i hauria de seguir, tot i que Moreno no va descartar una alternança sota pals amb la meta del United y Pau, ara al Roma.

Atrás, la defensa sembla definida, amb l'entrada de Hermoso por Iñigo Martínez. En la medul·lar, Busquets i Parejo parteixen amb avantatge, mentre Ceballos, Fabián, Thiago i Saúl opten al lloc d'interior esquerre. A dalt, Alcácer podría tenir opcions en una línia amb saba nova gràcies a la inclusió de Sarabia Oyarzabal, beneficiats per les lesions de Morata, Isco i Asensio. 

El fill de Hagi

Notícies relacionades

El duel té especial transcendència per a Romania, que pugna amb Suècia per la segona plaça. No té a veure res el bloc de Cosmin Contra amb el que va viure èpoques glorioses fa tres dècades. No obstant, compta amb una generació de joves que poden donar molt a parlar. A la convocatòria hi ha set futbolistes presents a l'últim Europeu sub-21, en el qual Espanya va ser campiona i els romanesos van acabar tercers. 

Entre ells destaca Ianis Hagi, el fill de l'exblaugrana, que milita en el Genk. Amb 23 anys, també brilla Razvan Marin, el centrecampista fitxat per l'Ajax per substituir a De Jong. «Romania és un bon conjunt que no perd a casa des de fa tres anys. No serà fàcil guanyar-los», va remarcar Moreno, que encara té alguns dubtes respecte a l'onze que utlizarà a Bucarest. L'últim precedent entre les dues seleccions va acabar amb un empat sense gols a Cluj el 2016.