11 DIES DES DE LA DESAPARICIÓ

El rastreig amb drons tampoc localitza pistes de Blanca

Els aparells han pentinat els pics més perillosos de l'àrea on es va perdre l'exesquiadora

La família creu que va sortir a fer un passeig curt perquè es va deixar la bossa i la documentació al cotxe

zentauroepp49690442 blanca190903181022

zentauroepp49690442 blanca190903181022 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Les esperances de trobar viva Blanca Fernández Ochoa són cada copmenys després del rastreig de les zones on era més probable trobar-la. Set homes han pentinat amb drons i a peu sense resultat la zona dels Siete Picos, un lloc per on li agradava passejar i el punt negre on s’han produït algunes accidents mortals. També s’han crivellat l’entorn de tots els senders. Queden les àrees més inaccessibles per la quantitat de males herbes que dificulten la recerca, però els equips de rescat no tiren la tovallola. Dimecres seguiran els drons i el rastreig també per la zona dels pics.

“Si està bé, l’hem de trobar entre avui i demà”, va dir a primera hora Dolores, una de les seves germanes. “Cada vegada tinc una mica menys d’esperança, però la mantinc”, ha reconegut al vespre. La família és conscient que “cada dia que passa” és més difícil trobar-la amb vida. I el dimecres ha passat sense cap avenç, sense cap pista nova.

Pistes descartades

Al matí, un grup ha trobat un bastó de muntanya. “Ens l’han ensenyat i no era de Blanca, i això també ha passat amb sacs de dormir, tendes de campanya i altres objectes que han anat apareixent”, ha explicat Adrian Federighi, cunyat de Blanca Fernández Ochoa, que participa en les tasques de recerca.

Els gossos que utilitzen les forces policials van identificar dilluns un rastre que podia ser de la desapareguda però posteriorment es va descartar. “Els falsos positius són habituals en aquesta mena de recerques”, van precisar fonts de la Guàrdia  Civil.

La família creia molt probable que Blanca hagués patit algun contratemps a la zona dels Siete Picos. No és gaire lluny del lloc on va aparcar el cotxe. “Es tarda una hora aproximadament”, segons el cap de l’equip de rescat d’alta muntanya dels Bombers de la Comunitat de Madrid, Jaime Gaiteiro, que va qualificar l’àrea com “la zona zero de la desaparició”. Però ni tan sols els drons equipats amb càmeres infraroges que detecten punts diferents de temperatura han pogut localitzar res.

La hipòtesi principal de la policia continua sent que es tracta d’una “desaparició voluntària”, és a dir, que no ha sigut forçada per cap tercera persona.

Olivia se’n va concentrada

Notícies relacionades

La hipòtesi que estudia la família és que Blanca va sortir a fer un recorregut no gaire llarg. Aquesta possibilitat l’abona el fet que el cotxe, estacionat a la zona d’on neixen els senders del parc natural de les Dehesas de Cercedilla, es va trobar “la bossa i la documentació”, a més de 15 euros i unes xancletes, segons ha explicat el cunyat, Adrian Federighi. 

Diversos familiars de Blanca han seguit als equips de recerca però  Olivia, la seva filla, ha optat per acudir a la concentració de la selecció nacional femenina de rugbi, seguint els consells del seu entorn. “La pot ajudar a deixar de pensar en tot això, i sempre pot tornar quan vulgui”, ha explicat Adrian.