OBERT DE TENNIS DELS EUA

Nadal avança en una impressionant victòria davant de Cilic

L'espectacular triomf per 6-3, 3-6, 6-1 i 6-2 injecta confiança al de Manacor per als seus quarts davant Schwartzman

zentauroepp49685179 rafael nadal  of spain  returns a shot to marin cilic  of cr190903093245

zentauroepp49685179 rafael nadal of spain returns a shot to marin cilic of cr190903093245 / Jason DeCrow

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

De vegades, davant d’una història tan impressionant de fites i triomfs com la de Rafael Nadal, el segon tennista amb més Grand Slams de la història, 18, és fàcil oblidar-se de la grandesa del que fa el de Manacor. Aquest dilluns, a Nova York, va ser impossible no recordar-ho i fer-ho meravellant-se en l’espectacle.

Corria el tercer set en el partit de quarta ronda de l’Obert dels Estats Units entre el de Manacor i el croat Marin Cilic. Nadal havia guanyat el primer però el croat havia ressorgit en el segon, agafant les regnes, apuntant-se’l, ensenyant les dents amb una sacada i una dreta imponents i fent suar el seu rival gol com l’asfixiant humitat. En el quart joc del tercer set, no obstant, va sorgir aquest cicló tan humà com extraordinari que és Nadal, una màquina de tennis capaç d’anotar els punts que per a la humanitat són impossibles, inabastables, sobrehumans.

El 0-15 de Nadal en aquest joc quan servia Cilic va arribar amb un retorn a un globus per l’esquena. El 0-40 amb un revés creuat guanyador. Després Nadal va anotar el punt i el primer de nou jocs consecutius que, estava ja clar, no deixarien lloc a un resultat diferent.

Com a guinda, ja en el quart set, un retorn per fora de la xarxa (com el mateix diria després a la xarxa "fàcil de descriure, difícil de fer") li va donar la primera pilota de partit. I no en van fer falta més.

Notícies relacionades

El 6-3, 3-6, 6-1 i 6-2  recollits en dues hores i 48 minuts, i aquesta forma d’aconseguir-ho, donant amb agressivitat la volta a un partit que se li tornava en contra, sens dubte són una important injecció de confiança per a Nadal, un pas més a prop del seu quart títol a Nova York. De moment ha arribat ja els seus quarantens quarts de final en un gran, un número massa fàcil d’escriure sense restar-li la transcendència que té. I tot i que ara queda el repte d’enfrontar-se a l’argentí Diego Schwartzman, un rival perillós i incòmode per a ell, un Nadal com el d’aquest dilluns sembla imparable.

Ho deia ell mateix sobre la pista, quan li preguntaven què li fa mantenir aquest amor al tennis que en nombroses ocasions ha esgrimit com la raó de la seva longevitat en l’esport i responia, senzillament: "Nits com aquesta".