DESAPAREGUDA DES DEL 23 D'AGOST

La Policia no troba rastres de violència al cotxe de Blanca Fernández Ochoa

L'esquiadora va dir a la seva família que marxava a fer senderisme al nord i va deixar el mòbil

La família maneja com a única hipòtesi que hagi tingut «un accident de muntanya»

ochoa

ochoa

4
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La Policia Nacional no ha trobat cap indici de “violència” alcotxe  de l’exesquiadora olímpica Blanca Fernández Ochoa, desapareguda des del 23 d’agost. El vehicle ha sigut localitzat en un aparcament per a senderistes del municipi de la serra madrilenya de Cercedilla. L’esportista solia anar a caminar per aquesta zona, on grups de familiars i veïns estan fent batudes espontànies, a més de l’operatiu de professionals que s’ha desplegat.

Així ho ha detallat el cap de l’operatiu policial de recerca de Fernández Ochoa, Pedro Herranz, per assenyalar que fa diversos dies que el vehicle està aparcat a la zona i l’ha trobat aquest diumenge al matí el seu germà. “No creiem que pugui ser una desaparició de risc o alguna cosa forçada”, ha assenyalat Herranz, sinó que l’exesquiadora s’hauria mogut per la zona de forma “voluntària”. Una de les tesis que es manegen és que la medallista olímpica es pogués haver desorientat durant una ruta de senderisme.

A la tarda s’ha habilitat un dispositiu policial d’unes 50 persones, només format per professionals, que inclou tres helicòpters i diverses unitats canines. Als gossos se’ls ha proporcionat algun objecte de Fernández Ochoa per ajudar-los a l’hora de seguir la seva pista.

El vehicle, un Mercedes classe A negre, estava amb les baldes tancades a l’aparcament de Majavilán o Las Dehesas, entre Cercedilla i Fuenfría, d’on surten diverses rutes de senderisme.

Als voltants d’aquest aparcament de la vall de la Fuenfría, segons fonts pròximes a l’exesquiadora, grups de persones formats per familiars, coneguts i veïns de la zona estan buscant Fernández Ochoa. 

La Guàrdia Civil de la localitat muntanyenca madrilenya de Cerdecilla està esperant l’arribada des de Madrid (a 50 km) de gossos especialitzats en el rastreig i recerca de persones, per iniciar els treballs de localització de l’esportista. El cotxe ha aparegut correctament aparcat en una zona d’estacionament per a senderistes al paratge de Majavilán de las Dehesas. Les trucades de voluntaris per participar en una recerca s’amunteguen a la central de la Policia Local, on demanen paciència als veïns, ja que podrien entorpir la tasca dels gossos.

Va dir que marxava al nord i va deixar el mòbil

Fernández Ochoa li va dir a la seva filla abans de desaparèixer que marxava al nord d’Espanya uns dies a fer senderisme, però va deixar el seu telèfon mòbil a casa, cosa que va fer sospitar la família i la va portar a denunciar la seva desaparició. 

Segons han informat a Efe fonts pròximes a Fernández Ochoa, l’exesquiadora va comunicar a la seva filla Olivia, que estava passant uns dies aMúrcia, que marxava uns quatre dies a caminar, cosa que feia en solitari de tant en tant, i que potser faria elcamí de Santiago.

Així, va agafar el seu cotxe el dia 23 d’agost i va marxar, però va deixar el mòbil a casa, el que va resultar estrany als seus pròxims, ja que no ho solia fer. Va ser aquesta circumstància la que va portar la seva filla a denunciar la desaparició de la seva mare davant de la Guàrdia Civil de Las Rozas, on resideix Fernández Ochoa, i aquest cos va traslladar la investigació de la desaparició a la Policia Nacional, ara encarregada de les indagacions.

“No hi ha res estarny”

Com que la seva filla havia marxat a Múrcia, Blanca Fernández Ochoa estava passant uns dies a casa de la seva germana a Aravaca (Madrid). El cunyat de l’esportista, Adrian Federighi, ha afirmat aquest diumenge que l’esportista desapareguda travessava “un bon moment” en els últims dies i “no hi ha res estrany per sospitar res”, i la família maneja com a “única hipòtesi” que pot haver tingut un accident.

Al lloc on la Policia i organismes d’emergències busquen l’esquiadora, Federighi ha assegurat als periodistes que “no és veritat que tingués un mal moment”. “Podrà tenir problemes com tot el món, però que ara estava en un bon moment, amb els fills abocats amb ella”, ha declarat. Ha dit també estar segur “al cent per cent” que és a la muntanya de Cercedilla, que amb seguretat “no està acompanyada” per cap persona i que “l’única hipòtesi és que hagi tingut un accident de muntanya”. 

Federighi ha fet aquestes declarciones després que la medallista olímpica de taekwondo Coral Bistuer, amiga de l’esquiadora, assegurés en una entrevista a la Cope que Fernández Ochoa, amb qui va parlar per vegada última al març, “estava passant una època una mica complicada i estava sent atesa per diversos especialistes”.

Notícies relacionades

Aquest dissabte, la policia va difondre la seva desaparició amb la matrícula del seu cotxe, 0213CKD, que porta una samarreta amb la bandera del Canadà al seient del conductor. La Policia inclou en el seu missatge els telèfons 608367251 i el 091 per rebre’n possible informació.

Blanca Fernández Ochoa va ser la primera dona espanyola a aconseguir una medalla olímpica; va néixer a Madrid el 22 d’abril de 1963 i és mare de dos fills, Olivia Fresneda, que és jugadora de rugbi, i David Fresneda.