AVÍS A TRAVÉS DE TWITTER

La policia alerta de la desaparició de l'esquiadora Blanca Fernández Ochoa

L'esportista, de 56 anys i mare de dos fills, va ser vista per última vegada el 23 d'agost

La policia alerta de la desaparició de l'esquiadora Blanca Fernández Ochoa
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

La Policia Nacional ha informat de la desaparició de l’exesquiadora olímpica Blanca Fernández Ochoa, de 56 anys. El dia 23 va ser vista per última vegada a la localitat madrilenya d’Aravaca.

Segons ha explicat la policia a través de Twitter, l’esportista viatjava en un cotxe de la marca Mercedes, classe A, de color negre, amb matrícula 0213CKD, que porta una samarreta amb la bandera del Canadà al seient del conductor. El cos policial demana la col·laboració ciutadana per localitzar Fernández Ochoa.

Fernández Ochoa va ser la primera dona espanyola a aconseguir una medalla olímpica en uns Jocs d’Hivern. Nascuda a Madrid el 22 d’abril de 1963, és mare de dos fills, Olivia Fresneda, jugadora de rugbi, i David Fresneda. El germà gran de l’esquiadora, Francisco, or olímpic a Sapporo-72, va morir el 2006.

Els èxits

Durant la seva carrera esportiva, Fernández Ochoa va guanyar quatre proves de la Copa del Món, tot i que el seu assoliment més gran va ser en els Jocs Olímpics d’Hivern celebrats a Albertville (França), el febrer de 1992, en els quals va ocupar la dotzena plaça en el gegant i va aconseguir el bronze olímpic en l’eslàlom, la primera medalla obtinguda per una espanyola en aquesta competició.

Notícies relacionades

Ha rebut guardons importants del Consell Superior d’Esports: el 1983 i el 1988, el Premi Reina Sofia a la millor esportista nacional, i el 1981, el Joaquín Blume (per a esportistes de menys de 22 anys). El desembre de 1994 va aconseguir la Medalla d’Or de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu.

Després de nou anys de festeig, el 18 de juliol de 1991 es va casar amb el seu entrenador i director tècnic de l’equip nacional, l’italià Daniele Fioretto. Es van separar el 1994. De la seva posterior unió amb David Fresneda, propietari d’una escola de busseig a Múrcia, van néixer el gener de 1999 la seva filla i, un any després, el seu fill.