SORTEIG A MÒNACO

El CSKA de Moscou, el Ludogorets i el Ferencváros, rivals de l'Espanyol en l'Europa League

L'equip periquito té un sorteig afortunat en la seva tornada a la competició continental

rpaniagua49524531 graf9574  cornell  de llobregat  barcelona   22 08 2019   lo190829222702

rpaniagua49524531 graf9574 cornell de llobregat barcelona 22 08 2019 lo190829222702 / Enric Fontcuberta

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

A l’Espanyol l’espera un ‘tour’ per l’Europa de l’Est en la seva tornada continental. L’equip periquito va tenir sort, ja que va esquivar clubs potents com ara el Manchester United, l’Arsenal, la Lazio i la Roma, que haurien dificultat el camí però haurien suposat un reclam per a l’afició. Van tocar el CSKA de Moscou, el Ludogorets de Bulgària i el Ferencváros d’Hongria.  Els dos primers passaran a setzens de final, ronda a la qual també s’incorporaran els vuit tercers classificats dels grups de la Champions. 

L’equip blanc-i-blau va conèixer els seus adversaris en la fase de grups de l’Europa League hores després d’empatar a Ucraïna davant del Zorya (2-2) i segellar el seu retorn a la competició europea 12 anys després. L’últim precedent va tenir lloc el 16 de maig del 2007, quan el bloc dirigit per Ernesto Valverde va perdre la final de la UEFA contra el Sevilla en la tanda de penals disputada a Glasgow. 

El Sevilla i el Getafe, satisfets

Hi havia combinacions temibles, com per exemple un possible encreuament amb l’Arsenal, el Borussia de Mönchengladbach i l’AZ Alkmaar; o el Manchester United, el PSV i el Rangers, per esmentar un altre trio, però el sorteig va ser benèvol per als periquitos, que haurien de passar d’eliminatòria al costat del conjunt rus. "Seran xocs rudes i de molta lluita. Són equips acostumats a guanyar a casa. Nosaltres tornem després de 12 anys a Europa i l’afició s’hi abocarà. Espero que Cornellà sigui un fortí", va dir Carlos García Pont, vicepresident de l’Espanyol. 

Tampoc es poden queixar el Sevilla ni el Getafe. El club andalús, que comptava amb el coeficient més alt, s’enfrontarà amb l’Apoel, el Qarabag i el Dudelange, mentre que els madrilenys jugaran contra el Basilea, el Krasnodar i el Trabzonspor. 

Premi per a Hazard

Notícies relacionades

Abans del sorteig, Eden Hazard, actual jugador del Madrid, va ser elegit millor futbolista de l’edició passada, en la qual el Chelsea es va proclamar campió davant de l’Arsenal. 

La fase de grups començarà el 19 de setembre i conclourà el 12 de desembre. Els setzens se celebraran el 20 i 27 de febrer; els vuitens, el 12 i 19 de març; els quarts, el 9 i 16 d’abril; les semifinals, el 30 d’abril i 7 de maig, i la gran final, el 27 de maig a Gdansk (Polònia).