Mor la pilot Jessi Combs a l'intentar batre el rècord de velocitat en terra

La pilot nord-americana va morir en un accident al desert d'Alvord

49603299 60

49603299 60 / FREDERICK M. BROWN (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Efe / Portland

La pilot Jessi Combs va morir en un accident aldesert d’Alvord, a Oregon (EUA), quan intentava batre el rècord mundial de velocitat en terra, segons va confirmar aquest dimecres l’Oficina de l’Agutzil del Comtat de Harney.

"El somni més notable de la Jessi era convertir-se en la dona més ràpida de la Terra, un somni que havia estat perseguint des del 2012", va assenyalar la família en un comunicat en què va confirmar la defunció de la també presentadora de televisió en un accident ocorregut dimarts.

"Era una de les rares somiadores amb el valor de convertir aquestes possibilitats en realitat, i va deixar aquesta Terra conduint més ràpid que qualsevol altra dona en la història", va afegir el comunicat.

Natural de Rapid City, a Dakota del Sud, Combs tenia 36 anys i era pilot principal de l’equip de carreres del North American Eagle.

Zona de proves

Combs ostenta el rècord femení de velocitat en un vehicle de quatre rodes, amb 777 quilòmetres per hora.

Les autoritats, que encara estudien les causes de l’accident en què la pilot va ser l’única morta, van assenyalar que el seu equip estava fent proves en una secció d’aproximadament 8 quilòmetres del desert, al sud-est d’Oregon, i que després del fatal sinistre es va originar un incendi.

L’objectiu de les proves, fetes en una àrea on es fan moltes proves i curses, era trencar el rècord de velocitat en terra que es va establir al desert Black Rock, a Nevada, el 1997, així com el seu propi rècord aconseguit l’any passat.

Abans, el 2013, Combs va batre per primera vegada la marca a l’arribar als 630,69 km/h, i el 2016 va mirar de trencar el seu propi registre i ho va aconseguir a l’arribar a 707 km/h.

"Pot semblar una bogeria"

"Pot semblar una bogeria caminar directament cap a la línia de foc, els que hi estan disposats són els que aconsegueixen grans coses", va escriure fa poc en el seu compte d’Instagram. "La gent diu que estic boja. Jo dic gràcies", va afegir.

Notícies relacionades

La notícia de la seva mort va ser confirmada a les xarxes socials per Terry Madden, soci i membre de l’equip de Combs, que va dir que la pilot va morir "en un horrible accident" i que ell va ser "el primer a arribar" al lloc del sinistre.

"Vam fer tot l’humanament possible per salvar-la", va assenyalar Madden aquest dimecres al seu compte d’Instagram.