HOLANDA-ESPANYA (3-4)

Espanya tomba Holanda i es fica a la final de l'Europeu d'hoquei herba

La selecció de Fred Soyez sorprèn el campió en un gran partit amb gols de Quemada (2), Romeu i Richi Sánchez

Si guanya el títol continental obtindrà automàticament el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020

marcosl49521391 spain players celebrate after spain s josep romeu scored the190822192045

marcosl49521391 spain players celebrate after spain s josep romeu scored the190822192045 / Virginia Mayo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya ha fet un tomb per arribar al cim de l’hoquei herba europeu. En la seva primera semifinal en l’última dècada, la selecció de Fred Soyez ha liquidat Holanda, l’actual campiona d’Europa i subcampiona del món, amb una exhibició espectacular. Tot va començar de meravella amb el gol inicial de Pau Quemada, el pròleg d’un gran triomf que ha portat Espanya a la final de l’Europeu. Si guanya el títol, tindrà el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. 

A partir d’aquest gol, la selecció de Soyez va governar amb autoritat la semifinal, malgrat els lògics nervis dels minuts finals quan Holanda ja va apostar pel porter jugador. Però la renda d’Espanya es va consolidar a través dels gols de Pau Quemada, de l’Egara (min 2 i min19) unit al de Pep Romeu, també de l’Egara (min 34).

Tres penals, tres gols

Els tres primers punts de la selecció van arribar de penal. Tres penals, tres gols. Holanda va quedar desconcertada perquè no es va imaginar la contundent resposta d’Espanya, que va arribar a posar-se 0-4 al marcador gràcies a l’últim gol de Richi Sánchez (m. 50).

Després, Holanda va intentar, sense cap èxit, recuperar el temps perdut. Però ja era tard, massa tard. Ni tan sols els tres gols que va firmar en el tram final del partit li van servir per alimentar les esperances d’una reacció en un partit en el qual Xavi Lleonart, del Polo, va oferir una veritable lliçó d’hoquei.

Notícies relacionades

Aquests tres gols (Bakker i Janssen, en dues ocasions, transformant els penals córner) no 

van danyar l’enorme partit de la selecció espanyola, que feia 10 anys que no lluitava per una medalla. I els dos últims ors de la selecció espanyola daten de les edicions del 1974 i 2005.