SEGONS EL DIARI 'L'EQUIPE'

El PSG rebutja les ofertes del Barça i el Madrid per Neymar

El club francès ja havia descartat l'oferta blaugrana i vol recuperar els 222 milions que va invertir fa dos anys pel brasiler

marcosl49466660 topshot   paris saint germain s brazilian forward neymar loo190819195921

marcosl49466660 topshot paris saint germain s brazilian forward neymar loo190819195921 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
Efe / París

El París Saint Germain (PSG) ha rebutjat les últimes ofertes que li han fet per Neymar el Reial Madrid i el Barcelona per la mateixa raó amb què ja ho havia fet amb les anteriors: no compleixen la condició que s’han fixat per desprendre-se’n; rebre almenys tant com va pagar el 2017.

‘L’Équipe’ explica aquest dijous que el PSG ha dit no a la proposta del Reial Madrid que consistia a bescanviar l’astre brasiler per un xec de 100 milions d’eurosi tres jugadors dels quals el diari francès diu que el club merengue es voldria desfer.

Es tractava del davanter gal·lès Gareth Bale (valorat en 60 milions d’euros), del centrecampista colombià James Rodríguez (50 milions) i del porter costa-riqueny Keylor Navas (10 milions).

Per a l’equip de la capital francesa, això no respon al que espera, que és obtenir per Neymar almenys els 222 milions d’euros que van haver d’abonar al Barça per ell el 2017.

Ofensiva blanca

El Reial Madrid, segons ‘L’Équipe’, va decidir passar a l’ofensiva en el fitxatge del davanter brasiler en els últims dies, una vegada que el seu president, Florentino Pérez, va tenir la seguretat que aquesta operació seria compatible amb el que és la seva gran obsessió per a d’aquí a un any, i que comparteix amb l’entrenador, Zinedine Zidane, aconseguir l’altra estrella del PSG, Kylian Mbappé.

Quant a l’última proposta del Barcelona, la negativa del PSG va arribar aquest dimecres, d’acord amb ‘RMC Sports’, que precisa que el club català esperava aconseguir Neymar prestat aquesta temporada a canvi d’un pagament, i amb una opció de compra.

Diferents mitjans han estimat que el muntatge financer se situava entre 160 i 190 milions d’euros.

Club sota pressió

El director esportiu, Leonardo, havia acceptat en la trobada que va mantenir amb representants del Barcelona a París el dia 13 un traspàs que inclogués altres jugadors a canvi, però sempre que integrés un xec d’almenys 100 milions d’euros.

Una font del PSG citada per ‘L’Équipe’ prova d’explicar que el club francès no està sota pressió en les negociacions perquè l’eventualitat del traspàs de Neymar és una iniciativa pròpia i es podria quedar on és, ja que té contracte per a tres anys més.

“El club no hi pot sortir perdent. O bé Neymar se’n va amb condicions altament satisfactòries per a nosaltres o bé conservarem un jugador d’una qualitat fenomenal”.

Notícies relacionades

Al marge del Madrid i del Barcelona, un tercer pretendent potencial podria ser la Juventus de Torí.

L’equip italià i el PSG tenen un punt comú, l’interès del primer perquè se’n vagi l’argentí Paulo Dybala i el del segon per quedar-se’l.