MUNTANYA ELBRÚS

El sordcec Javier García Pajares corona la muntanya més alta d'Europa

El jove ha arribat amb un equip d'escaladors

zentauroepp49290505 javier garc a pajares  en los alpes un joven sordomudo que s190816192847

zentauroepp49290505 javier garc a pajares en los alpes un joven sordomudo que s190816192847

1
Es llegeix en minuts

Javier García Pajares, sordcec des dels 12 anys, ha assolit el cim de la muntanya Elbrús, la muntanya més alta d’Europa, amb 5.642 metres d’alçària, juntament amb un equip d’escaladors.

L’equip, format per Óscar Sueiro, Paco Fernández, José Antonio García Regaña, José Antonio de Mesas i Cristina Fernández, va partir des del Camp Base (3.800 metres) a les 2.00 hores del 10 d’agost passat i va assolir el sostre d’Europa onze hores més tard.

Aquesta activitat forma part de la iniciativa ‘Abraçar les estrelles’, un projecte d’‘Un món amb sentit’ que compta amb el recolzament, entre altres institucions, de l’Ajuntament de Plasencia i la Junta d’Extremadura.

En el marc d’aquest projecte, Javier García ha pogut, a més d’ascendir la muntanya Elbrús, practicar escalada esportiva amb Javier Cano, que és diverses vegades campió d’Espanya d’escalada, fer un salt en paracaigudes a Évora (Portugal) i ascendir el pic Aneto, la muntanya més alta del Pirineu, segons ha informat en una nota de premsa la Federació Extremenya de Muntanya i Escalada.

Participant en Erasmus+

Notícies relacionades

El 2018, amb el projecte ‘Vull tocar el cel’, l’equip d’‘Un món amb sentit’ va aconseguir fer cim, entre d’altres, a set pics dels Alps de més de 4.000 metres d’altura en només sis dies; al pic Almansor, la muntanya més alta de serra de Gredos i de tot el Sistema Central; i al pic Ras i la muntanya Toubkal, la muntanya més alta de l’atles marroquí i del nord de l’Àfrica.

A més, es pot destacar que Javier García Paredes ha sigut guardonat recentment, a proposta de la Federació d’Associacions de Persones Sordcegues d’Espanya, amb el Premi Nacional de Joventut que atorga l’Institut Nacional de la Joventut pel projecte ‘Un món amb sentit’ i per la seva trajectòria, ja que, entre altres coses, ha sigut la primera persona sordcega d’Europa en participar en el programa Erasmus+, ha acabat un doble grau en Dret i ADE i actualment treballa com a assessor jurídic a Ilunion.