El torneig suís és el segon títol de la carrera del tennista mataroní

zentauroepp49252872 albert ramos190729104709

zentauroepp49252872 albert ramos190729104709 / Peter Schneider

2
Jaume Pujol-Galceran

Tres anys després del seu últim i únic títol fins aquest diumenge,  Albert Ramos va trencar la seva mala ratxa conquerint el torneig de Gstaad (Suïssa) a l’imposar-se a l’alemany Cedrik-Marcel Stebe (6-3 i 6-2). El tennista mataroní, de 31 anys, que el 2016 va guanyar el seu primer títol ATP en Bastad (Suècia), va enterrar el seu malefici amb les finals després d’haver-ne perdut unes altres cinc (Quito, el Masters 1.000 Montecarlo, São Paulo i Chengou) . La victòria en el torneig suís li permet saltar 16 llocs en el rànquing de l’ATP en el qual aquest dilluns ha passat del 85 al  lloc 69 mundial.

El tennista català, no ha deixat escapar la seva oportunitat per imposar-se a Stebe,  sense cap experiència en un partit tan decisiu. El tenista alemany, ubicat al lloc 257 de la classificació del circuit, ja havia firmat a Gstaad el millor paper de la seva carrera a l’arribar a la final. Stebe, de 28 anys, amb prou feines va poder inquietar Ramos en una pista molt pesant per les pluges que van obligar a ajornar la final quatre hores.  Ramos va dominar el partit amb la seva potent dreta per imposar-se en la primera mànega cedint només tres jocs i avançant-se en la segona 4-0, abans de certificar la seva victòria, sense haver cedit ni un set en el torneig, després de 2 hores i 21 minuts de partit. Ramos va arribar a la final després de desfer-se, sense cedir cap set, del suís Henri Laaksonen i els espanyols Fernando VerdascoRoberto Carballés i Pablo Andújar.

Ramos va celebrar la seva victòria agenollant-se sobre la terra i besant-la, emocionat, per una victòria que posava fi a una crisi de resultats, per culpa de les lesions, que l’havien deixat fora del top 100 després d’haver arribat a ser el número 17 mundial i arribar el 2017 a la final del Masters 1.000 de Montecarlo davant de Rafael Nadal. En aquests últims sis mesos, Ramos ha hagut de jugar tornejos ‘challengers’ (segona categoria) i moltes fases prèvies a la recerca de recuperar punts i millorar la seva classificació mundial.

Cinquè títol espanyol d’any

Em sento genial. Després d’un llarg temps d’espera per aquest moment, soc realment feliç. Crec que vaig fer un gran partit, també un gran torneig. Així que crec que el meu joc va ser perfecte. Mai oblidaré Gstaad”. “De sis finals només n’havia guanyat una, però aquesta vegada he pogut manejar la situació. No és  fàcil guanyar un torneig, ara n’he guanyat dos en la meva carrera, i estic ansiós per buscar-ne més. Però ara és temps de disfrutar aquesta victòria”, va dir el tennista català que suma 250 punts per al rànquing ATP, a més d’un premi en metàl·lic de 90.390 euros.

El títol de Ramos és el cinquè que aconsegueix aquesta temporada el tennis espanyol després dels aconseguits per Roberto Bautista (Doha), Rafael Nadal (Roma i Roland Garros) i  Feliciano López (Queens).