Els matalassers van guanyar 7-3 al MetLife Stadium

costa2

costa2

3

L’Atlètic de Madrid, amb un futbol d’atac devastador, s’ha exhibit aquesta nit amb golejada de 3-7 contra el Reial Madrid en el partit amistós del torneig estiuenc de la International Champions Cup que s’ha disputat aquesta nit al MetLife Stadium.

El primer derbi madrileny, que es va jugar fora d’Espanya, passarà a la història per haver establert noves marques després que el davanter Diego Costa, amb quatre gols, el primer marcat quan amb prou feines es porten 43 segons d’acció, va liderar un atac de l’Atlètic de Madrid que va destrossar per complet un feble equip ‘merengue’.

El gol de Costa, que va acabar expulsat al minut 65 de la segona part per barallar-se amb Dani Carbajal, que també va rebre la targeta vermella, va ser la premonició del que mostrarien els dos equips sobre el terreny de joc.

Va tornar a la seva millor versió

Un Atlètic de Madrid en què Costa donava la seva millor versió golejadora i li guanyava per complet el duel al jove Vinicius, tot i que sempre va intentar fer les seves jugades individuals i al minut 38 va enviar una pilota al pal.

Però la nit estel·lar era per a Costa, qui en el primer atac de l’Atlètic, després de rebre una passada de la nova adquisició matalassera João Félix, un altre dels grans triomfadors, rematava impecable de cama dreta.

El Madrid no sortia de la seva sorpresa i veia com als vuit minuts arribava el segon gol del Atlètic, aquesta vegada obra del mateix Félix, que no podia tenir millor debut en terres nord-americanes.

Res canviava en el joc del Reial Madrid,poc intens i sense idees i sense un líder al centre del camp, mentre l’Atlètic dominava en totes les facetes del joc i tot i que va haver de canviar Álvaro Morata, lesionat al minut 13, per Ángel Correa, el jugador argentí era qui al minut 19 aconseguia el 0-3.

Però encara faltava per veure la millor exhibició de Costa, qui al minut 28 aconseguia el seu segon gol del partit per al 0-4 amb una altra rematada potent des de dins de l’àrea i quan es pensava que aquest seria el marcador parcial al descans, el jugador de Lagartos aconseguia el seu ‘hat-trick’ de la nit amb el 0-5 al minut 45.

D’aquesta manera acabava una primera part espectacular de l’Atlètic de Madrid que va posar futbol, velocitat i sobre tot encert a l’hora de rematar el marc defensat pel seu exarquer, el belga Thibaut Courtois, que no va poder fer res per evitar la humiliació.

Segona meitat amb canvis

Com ja s’esperava van arribar els canvis de rigor a la segona part, però tot va continuar igual al terreny de joc, el Madrid no reaccionava i de nou seria Costa, qui al minut 51 aconseguia el seu quart gol de la nit i el parcial de 0-6.

La humiliació estava servida per alReial Madrid, que per fi al minut 60 va haver de ser el defensa Nacho, qui marqués el primer gol de l’equip ‘merengue’.

Però l’Atlètic, malgrat l’avantatge que tenia al marcador no va aturar la seva pressió ofensiva i Vitolo, que havia sortit en la segona part, va aconseguir al minut 70 posar l’1-7 favorable a l’equip matalasser, que es recreava del seu futbol davant d’un Reial Madrid inoperant en totes les facetes del joc.

L’entrenador de l’Atlètic de Madrid, Diego Simeone, amb tot assegurat, va ser quan es va decidir a donar entrada als joves valors de l’equip i va permetre que el Reial Madrid pogués maquillar una mica el marcador final a l’aconseguir dos gols que no van salvar gens la pobra imatge que va tornar a donar l’equip ‘merengue’.

Els de l’honor

L’autor del segon gol del Reial Madrid va ser el davanter francès Karim Benzema, que va transformar un penal al minut 85, mentre que Javi Hernández, que havia entrat en la segona part, va posar el 3-7 definitiu al rematar amb la dreta una pilota dins de l’àrea després d’un córner quan es complia el minut 89.

Però els últims gols del Reial Madrid no van evitar el pobre espectacle futbolístic que va oferir l’equip ‘merengue’, en què cap jugador es va salvar, inclosos els veterans capitans Sergio Ramos i Marcelo.

Mentre que l’Atlètic de Madrid va tornar a il·lusionar amb el seu joc i el gran rendiment que va tenir com a conjunt malgrat les noves incorporacions, inclosa la de Félix que, juntament amb Costa, en una entesa perfecta, van ser els grans triomfadors d’una nit triomfal i històrica per a l’equip matalasser i vergonyosa per al conjunt ‘merengue’.