per delicte societari

La Justícia no arxiva la causa contra l'exmadridista Raúl

L'Audiència Provincial decreta que continuï la causa

GRA449. MADRID, 13/07/2016.- Raúl González, country manager de LaLiga en EEUU, durante la presentación hoy de TAG Heuer como nuevo cronometrador y patrocinador oficial de LaLiga. EFE/Javier Lopez

GRA449. MADRID, 13/07/2016.- Raúl González, country manager de LaLiga en EEUU, durante la presentación hoy de TAG Heuer como nuevo cronometrador y patrocinador oficial de LaLiga. EFE/Javier Lopez / Javier Lopez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial de Madrid ha revocat l’arxivament de la causa contra l’exfutbolista Raúl González Blanco per una presumpta comissió de delictes d’insolvència punible, apropiació indeguda i delicte societari, delictes pels quals decreta continuar el procediment.

Així ho estableix la secció número 3 de l’Audiència Provincial en una interlocutòria, a la qual ha tingut accés Europa Press i que ha avançat el diari 'El Mundo', per estimar el recurs presentat per la societat Aurantia 2003 contra l’actual entrenador del Reial Madrid Castella i diverses empreses, ja que eren socis en un negoci.

El Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid havia acordat el sobreseïment provisional i l’arxivament de la causa incoada després del registre d’una querella contra González a l’estimar que la seva actuació no era constitutiva de delicte, resolució que ara és anul·lada per l’Audiència Provincial. 

La causa es va obrir per la reclamació de l’empresa Aurantia d’un deute milionari arran d’un projecte fallit d’inversió d’energies renovables a Cadis en el qual participava com a sòcia l’empresa Europa Scar Sport (ESS), vinculada a l’exdavanter del Reial Madrid. Aquesta societat acusava d’un il·lícit buit patrimonial d’ESS per no haver d’assumir l’endeutament generat. L'acusació també s'estén al cunyat i a la mare de González Blanco. 

La resolució revocatòria se sustenta en les conclusions d’un informe pericial independent, on s’estableix que es "va ocultar informació essencial" en la formulació de comptes d’ESS durant els exercicis 2009, 2010 i 2011 "que no reflectien el pacte de socis firmats". 

 

 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Reial Madrid