SE LI HA ESCAPAT AL BARÇA

La Juventus anuncia el fitxatge de De Ligt

Bartomeu va voler ajuntar el central holandès amb el seu amic De Jong al Camp Nou, però no va igualar l'oferta de la Juve

de-ligt1

de-ligt1

1
Es llegeix en minuts

"Jo fa temps que vaig dir que sabia on jugaria De Ligt i ara ho mantinc". Josep Maria Bartomeu, el president del Barcelona, va pronunciar aquestes paraules el 5 de juliol. No va dir on, malgrat que sabia l’equip en el qual el central holandès, de 19 anys, acabaria jugant la temporada que ve. No han passat ni dues setmanes perquè es conegués el nou club del jove futbolista. Serà la Juventus de Torí, on compartirà equip amb Cristiano Ronaldo. El club italià ha hagut d’arribar fins als 75 milions d’euros que demanava l’Ajax per quedar-se un dels defenses més prometedors del futbol europeu.

El Barça va lluitar fins a l’últim moment per ajuntarDe Jong amb el seu amic De Ligt al Camp Nou. Però no va arribar al salari d’11 milions d’euros nets que li ofereix la Juve.Bartomeu tenia l’acord amb l’Ajax, però entre les comissions que reclamava Mino Raiola, agent del jugador, i l’espectacular sou que li garantia el club italià es va quedar sense opcions. “‘Ciao, bianconeri’, soc Matthijs i soc molt feliç de ser aquí"; ha dit el defensa a través dels canals oficials de la Juventus.

Notícies relacionades

De Ligt ha passat aquest dimecres revisió mèdica a Torí abans de ser presentat oficialment com a nou jugador de la Juve, on competirà a l’eix de la defensa amb els veterans Chiellini  (34 anys) i Bonucci (32).

De Ligt ha aterrat a Torí i el Barça, que ha perdut Vermaelen (acabava contracte i no se l’ha renovat) iMurillo (no va executar l’opció de compra pel colombià, que se n’ha anat al Sampdoria), es queda sense l’holandès, però amb quatre centrals: Piqué, Umtiti, Lenglet i Todibo. És a dir, tres defenses francesos per a aquest lloc estratègic a l’eix blaugrana, que buscava amb De Ligt fitxar un central per a la pròxima dècada.