Ona Carbonell apunta al podi també en el solo lliure

La nedadora barcelonina acaba segona en la ronda preliminar, darrere de la russa Romaixina

lmendiola49078657 gwangju  korea  republic of   15 07 2019   ona carbonell of 190715120424

lmendiola49078657 gwangju korea republic of 15 07 2019 ona carbonell of 190715120424 / YONHAP

1

La catalana Ona Carbonell es va classificar aquest dilluns en segon lloc en la ronda preliminar de solo lliure en el mundial de natació que es disputa a Gwangju (Corea del Sud), dos dies després d’haver aconseguit la medalla de plata en solo tècnic.

Carbonell va obtenir un total de 93,8333 punts i va quedar darrere de la russa Svetlana Romaixina, amb 96,4667 punts, i davant de la japonesa Yukiko Inui, amb 92,5667. La final, amb les dotze més ben classificades, es disputarà aquest dimecres.

L’esportista catalana va declarar que va acabar amb "bones sensacions" després de la seva participació, que li va tocar en l’etapa final de la prova i gairebé tres hores després que hagués començat.

"A nivell físic no és fàcil. Al final m’ha costat una mica físicament, però ho puc millorar de cara a la final", va afegir Carbonell en declaracions ofertes per la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN).

Dissabte, Carbonell va obtenir la seva 21a medalla en la història dels mundials de natació al quedar en segon lloc, darrere de la russa Svetlana Kolesnitxenko i davant de la japonesa Inui.

Sisè lloc de Ribes-García

El duo rus format per Maia Gurbanberdieva i Aleksandr Maltsev es van penjar l’or en la final del duo mixt tècnic, prova en la qual els catalans Pau Ribes i Emma Garcia van aconseguir el sisè lloc i van millorar les seves prestacions respecte al preliminar.

Els catalans arribaven a la final amb 83,7 punts i van ser capaços d’aconseguir set dècimes més i tancar la seva participació amb 84,4 punts, a poc més d’un punt dels xinesos Shi Haoyu Shi i Zhang Yayi, que els van precedir en la classificació.