recta final

Senegal-Tunísia i Algèria-Nigèria, semifinals de la Copa d'Àfrica

zentauroepp49019984 nigeria africa sur190712121811

zentauroepp49019984 nigeria africa sur190712121811 / GIUSEPPE CACACE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 32a edició de la Copa d’Àfrica tindrà unes semifinals sense matagegants, després que Madagascar i Benín caiguessin a quarts, però presenta dos partits d’infart amb quatre pesos pesants que han fet mèrits més que sobrats per ser en la penúltima ronda del torneig: Senegal-Tunísia i Algèria-Nigèria. Els resultats dels quarts han sigut: Costa d’Ivori, 1- Algèria, 1 (per penals), i Madagascar, 0 - Tunísia, 3.

Els quarts de final de la Copa d’Àfrica no van donar sorpreses i els principals favorits van complir.

Senegal-Tunísia, amb Mané d’estrella màxima

El Senegal és una ferma candidata a emportar-se el torneig amb l’estrella del Liverpool Sadio Mané en estat de gràcia sent un dels màxims anotadors del torneig (3) i referent en atac del combinat dirigit per Aliou Cissé. Els senegalesos van accedir a les semifinals després d’aconseguir tombar el mur defensiu del Benín, la selecció amb la defensa més fèrria de la competició i botxí d’una de les grans favorites, la mundialista Marroc.

Mané va ser l’home del partit. Després que el col·legiat li anul·lés dos gols per fora de joc, l’estrella senegalesa va assistir entre línies al seu company Idrissa Gueye per segellar la classificació per a la següent ronda.

A davant hi tindrà Tunísia, que va aconseguir aquest dijous la seva primera victòria en aquesta Copa d’Àfrica al golejar la debutant Madagascar per 3-0. Els tunisians busquen mantenir la pilota i adormir els partits per aprofitar les errates en defensa dels contrincants, una tàctica que els ha resultat poc efectiva fins ara per arribar a porteria.

El mitjapunta Khazri i l’extrem Msakni són els màxims anotadors i referents en atac d’un equip que ha marcat els mateixos gols en el partit de quarts de final que en la resta del torneig.

L’ivorià Gbamin salta sobre l’algerià Fegouhli / FADEL SENNA (AFP)

Nigèria-Algèria, un altre duel de titans

Algèria ha sigut l’alumne perfecte i en el partit de quarts de final davant de Costa d’Ivori (1-1) el combinat nord-africà va encaixar el primer gol en aquesta edició de la Copa d’Àfrica, única taca al seu expedient. L’equip es postula com el pes pesant del quadro amb unes xifres demolidores: són els màxims anotadors del torneig (10) i només han encaixat un gol davant dels ivorians, als quals van superar en la tanda de penals que els va portar a les semifinals.

Les ‘guineus del desert’ són un dels equips que millor executen els contraatacs i compten amb el trio ofensiu més letal del campionat, compost per l’estrella del Manchester City Riyad Mahrez, Baghdad Bounedjah i Youcef Belaili.

A davant hi tindran les ‘superàguiles’ nigerianes, que venen de superar amb sofriment la selecció sud-africana (2-1), una de les grans sorpreses del torneig després d’eliminar a vuitens l’amfitriona i gran favorita, Egipte.

Notícies relacionades

En el partit de quarts contra els sud-africans, Nigèria va tornar a demostrar que és un equip molt vertical, amb molta arribada, que genera moltes ocasions però que no està sent afortunat de cara a la porteria. L’extrem de l’Arsenal Alex Iwobi està molt lluny de la seva millor versió de la Premier i només ha aconseguit anotar un gol en el que va de Copa d’Àfrica, mentre que el seu company en atac, Ahmed Musa, encara no s’ha estrenat en el torneig.

Fins ara, la responsabilitat d’anotar ha recaigut en el veterà Odion Ighalo, que ha marcat tres dels set gols de Nigèria. Els defensors Kenneth Omeruo i William Troost-Ekong, a més de dirigir la línia de defensa amb solidesa, han sabut aprofitar la seva altura i poder físic per resoldre partits en jugades a pilota aturada.