mercat d'estiu

Rafa Benítez vola a la Superlliga xinesa

Benítez, en el partit d’aquest diumenge passat a Mestalla.

Benítez, en el partit d’aquest diumenge passat a Mestalla. / EFE / JUAN CARLOS CÁRDENAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tècnic espanyol Rafa Benítez ha sigut nomenat nou entrenador del Dalian Yifang, club que actualment ocupa la desena posició en la Superlliga xinesa, va confirmar el mateix Benítez en el seu compte de Twitter.

Segons Sky Sports, el madrileny doblarà a la Xina el seu salari del Newcastle, on guanyava 6 milions de lliures per temporada (7,57 milions de dòlars o 6,71 milions d’euros).

Al combinat xinès, Benítez hi coincidirà amb estrelles internacionals com el belga Yannick Ferreira-Carrasco, ex de l’Atlètic de Madrid, i l’eslovac Marek Hamsik, que ja va dirigir al Nàpols italià.

Successor del coreà Kang-hee

La contractació de Benítez es produeix tot just un dia després que el combinat xinès anunciés la dimissió del tècnic coreà Choi Kang-hee, que va adduir "raons personals" per abandonar l’equip, desè del campionat després de quinze jornades i a 22 punts del líder, el Beijing Guoan.

També ahir el tècnic madrileny va publicar una carta de comiat del Newcastle, el seu anterior equip, en el qual va explicar que la seva marxa es produïa per les seves diferències amb la direcció esportiva del club. "Jo volia continuar al Newcastle, però la meva intenció no era firmar només una pròrroga del contracte, volia formar part d’un projecte. Lamentablement, amb el temps, ha anat quedant més clar que la direcció del club no compartia la mateixa visió.

Durant el seu recent pas pel Newcastle, l’entrenador va aconseguir tornar les 'cotorres’ a la Premier després d’una campanya en la segona categoria i en la present temporada ha aconseguit que el conjunt es mantingui en l’elit del futbol anglès.

Notícies relacionades

Anteriorment, va dirigir a equips com el Castella, el Valladolid, l’Osasuna, l’Extremadura, el Tenerife, el València, el Liverpool, l’Inter, el Chelsea, el Nàpols i el Reial Madrid.

Currículum

Entre els seus èxits destaquen dues lligues espanyoles amb el València, la Copa i la Supercopa angleses amb el Liverpool, la Supercopa italiana amb l’Inter i el Nàpols, amb el qual va aconseguir també la Copa, i en el pla internacional la Copa de la UEFA amb el quadro valencianista, la Lliga de Campions i la Supercopa continental amb els 'reds', el Mundial de Clubs amb el conjunt interista i la Lliga Europa amb el Chelsea.

Temes:

Rafa Benítez