Mundial França 2019:

«Ens hem guanyat el respecte del futbol mundial»

Vilda i les jugadores lamenten la derrota contra els Estats Units a vuitens però mostren el seu orgull: «Som a prop de les millors»

marcosl48784579 tol01  reims  francia   24 06 2019   el seleccionador espa o190624204215

marcosl48784579 tol01 reims francia 24 06 2019 el seleccionador espa o190624204215 / TOLGA BOZOGLU

1
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

Laderrota davant dels Estats Units en els vuitens de finaldel Mundial femení de futbol suposa un abans i un després per a les dones en aquest esport. “Ens hem guanyat el respecte mundial”, deia Marta Corredera tot just sortir del partit, en què Espanya va plantar cara a la favorita al títol. “Estic orgullosíssim d’aquest equip. Les jugadores ho han donat tot i ha hagut de ser per dos penals”, va dirJorge Vilda  a la roda de premsa. “Marxem amb el cap ben alt. Hem competit contra les millors del món i estem construint un equip molt potent. El futur ja és aquí”. 

“Això és un abans i un després per a nosaltres” [Marta Corredera]

Les protagonistes sortien del terreny de joc amb ràbia, per la sensació d’haver competit al màxim nivell amb la favorita al títol i tres vegades campiona del món, però també amb orgull per haver donat aquesta imatge al futbol mundial. “Això és un abans i un després per a nosaltres”, afegia Corredera. “Som millor selecció com a futbolistes, però també com a grup humà, i això és important no oblidar-ho. Ens ho hem guanyat a pols. Espero que a Espanya tothom estigui orgullós de nosaltres perquè ens ho mereixem. Hem plantat cara a la millor selecció del món i això no ho fa qualsevol”. 

A prop de les millors

Notícies relacionades

“Podíem haver passat, hem plantat cara, però això és futbol. Hem fet història i ens hem de quedar amb això", deia Mariona Caldentey. “Són les millors i no sé si ho han demostrat, però són les que són a la següent ronda. Som a prop de les millors”. Aquesta distància reduïda demostrada en els partits contra els Estats Units i Alemanya són una realitat per a elles: “És un dia per estar tristes perquè quan et quedes fora sempre és un mal dia, però tenim molt a dir. Ens aixecarem a buscar el següent repte”. 

“Els Estats Units no m’han demostrat res. El que sí que hem demostrat nosaltres és que som allà. Un petit detall ha decidit el partit”, deia Alexia Putellas. “Fa ràbia perdre així, perdre amb dos penals”, concloïa Mapi León