Copa Amèrica

«Seria una bogeria no classificar-nos», reconeix Messi

El capità argentí crida a no desesperar-se i provar de vèncer Qatar diumenge a Porto Alegre

Soccer Football - Copa America Brazil 2019 - Group B - Argentina v Paraguay - Mineirao Stadium  Belo Horizonte  Brazil - June 19  2019   Argentina s Lionel Messi during the match           REUTERS Luisa Gonzalez

Soccer Football - Copa America Brazil 2019 - Group B - Argentina v Paraguay - Mineirao Stadium Belo Horizonte Brazil - June 19 2019 Argentina s Lionel Messi during the match REUTERS Luisa Gonzalez / LUISA GONZALEZ (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Messi va donar la cara després de l’amarg empat de l’Argentina contra el Paraguai en el segon partit del Grup B de la Copa Amèrica. “Seria una bogeria no passar. Ho farem. Estem passant un moment complicat, però ens mentalitzem en poder guanyar”, va dir el capità amb una cara de desconcert que no està acostumat a posar. Diumenge a Porto Alegre davant Qatar se sabrà si l’Argentina continua participant a la Copa Amèrica. Ha de guanyar sí o sí si vol quedar-se al Brasil. Un empat és gairebé un comiat.

Anàvem bé fins al gol, que va sortir del no-res. Ens vam desorganitzar”, va dir l’astre del Barcelona sobre la diana paraguaiana. “Al segon temps no teníem més opció que atacar. Vam aconseguir empatar i després vam tornar a baixar”, va reconèixer sobre la falta d’intensitat de l’equip que dirigeix Lionel Scaloni.

L’Argentina va arribar al certamen amb molts dubtes, que es van agreujar després de la derrota davant del Colòmbia. “Sabíem que seria difícil, buscant l’equip i el funcionament. I no tenim temps. No és fàcil jugar la Copa Amèrica. Està tot molt igualat. Els partits són cada cop més semblants”, va dir el millor jugador del món.

Notícies relacionades

Messi intenta recolzar els més joves però ara encara no estan a l’altura de les circumstàncies, entre altres raons perquè les coses no els surten bé. “El vestuari està dolgut per la situació, avui era clau guanyar per estar tranquils”. Si alguna cosa no perd el deu és la il·lusió que tot això és un malson del qual es despertarà. “El veig convençut d’anar a guanyar contra Qatar. Hem de pensar en positiu, tenir confiança. Pensar que si haguessin fet el penal no tindríem opcions. Les coses passen per alguna cosa, cal aferrar-se a això. No vam poder guanyar el partit per poder enlairar-nos. Però intentarem fer-ho diumenge per classificar-nos”.

Més enllà de les paraules de consol, Messi sap que l’Argentina s’enfronta a un desafiament que, en part, depèn de si mateixa. “Hem de millorar i arribar el millor possible al pròxim partit. És un partit. Depenem de nosaltres”.