davant la fiscalia de barcelona

Una dona denuncia que li fessin treure's una samarreta de 'Llibertat presos polítics' a la final de Copa

La denunciant considera que els fets poden ser constitutius de delictes d'atemptat contra la integritat moral, coaccions, abús d'autoritat i vulneració de drets fonamentals

camiseta

camiseta

1
Es llegeix en minuts

Sílvia Guerrero, que va ser obligada a treure’s la samarreta amb el missatge 'Llibertat presos polítics' per entrar a la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el València CF, ha presentat aquest dimarts una denúncia a la Fiscalia de Barcelona. En la denúncia, consultada per Europa Press, Guerrero considera que els fets poden ser constitutius de delictes d’atemptat contra la integritat moral, coaccions, abús d’autoritat i vulneració de drets fonamentals.

Els fets van passar el 25 de maig a l’estadi Benito Villamarín, a Sevilla, quan aquesta sòcia del Barça es disposava a entrar a l’estadi amb la samarreta amb el missatge de petició de la llibertat dels líders independentistes presos pel procés sobiranista jutjats al Tribunal Suprem. Un agent de la Policia Nacional li va impedir passar, al·legant que amb la samarreta que portava no era possible, i que se l’havia de treure si volia accedir al recinte esportiu; ella se la va treure i va entrar a l’estadi en sostenidors.

En un segon control li van dir que no podia entrar en roba interior i la van amenaçar amb expulsar-la de l’estadi i una multa de 400 euros, tot i que finalment li van deixar una samarreta i va poder entrar.

En declaracions als mitjans a la Ciutat de la Justícia, Guerrero ha assegurat que el que li va passar va ser "indignant" pel tracte denigrant rebut i que ha decidit denunciar-ho per aportar el seu gra de sorra a la lluita pels drets i les llibertats. "Vaig néixer el 74 i pensava que vivíem en un país on la llibertat d’expressió la teníem completa", ha lamentat.

Notícies relacionades

El seu advocat, Sergi Blázquez, del col·lectiu Drets, ha assegurat que denuncien aquest atac "a la integritat" de la seva clienta perquè s’iniciïn les accions legals oportunes, i ha detallat que han aportat la identificació dels agents implicats.

"Volem que es depurin les responsabilitats", ha reclamat, ja que segons ell es van vulnerar drets i va ser un atac a la integritat moral i a la llibertat d’expressió.