EL TERCER 'GRAND SLAM' DEL GOLF

Rahm acaba tercer en l'Open dels EUA, que guanya Woodland

El jugador basc aconsegueix en el campionat de Pebble Beach la seva millor actuació en un 'gran'

lmendiola48669932 pebble beach  california   june 16  jon rahm of spain plays 190617110758

lmendiola48669932 pebble beach california june 16 jon rahm of spain plays 190617110758 / ROSS KINNAIRD

2
Es llegeix en minuts

El biscaí Jon Rahm, de 24 anys, va finalitzar en tercera posició en l’Open dels EUA de golf, la tercera prova del Grand Slam, en la qual el nord-americà Gary Woodland va sumar el seu primer títol en un 'major' amb un total de 271 cops, 13 sota parell.  Rahm va completar la seva millor volta en el torneig amb 68 cops en l’última jornada i va remuntar de la desena a la tercera plaça, la seva millor actuació en un dels quatre ‘grans’ del circuit.

"Esperem que sigui el començament d’una bona carrera en l’US Open", va comentar satisfet el jugador de Barrika a l’acabar. "A veure si ara aconsegueixo estar entre els cinc primers de l’Open Britànic el pròxim mes i completo el Top 5 en el Grand Slam, que no estaria malament", va reblar.

Woodland es va emportar amb autoritat el mà a mà de l’última jornada amb l’anglès Justin Rose, que va iniciar a un sol cop de diferència però es va enfonsar a l’últim recorregut a l’entregar una targeta de 74 cops que el va portar fins a la tercera plaça, empatat amb Rahm i els nord-americans Chez Reavie i Xander Schauffele. Brooks Koepka, recent guanyador del Campionat de la PGA, va acabar en segona posició, amb 274 cops, a tres del guanyador.

Palmarès sòlid

L’última volta va ser especialment complicada per als altres tres jugadors espanyols en competició. Sergio García va acabar al lloc 52è, amb 288 cops (+4); amb un cop més va finalitzar el barceloní Adri Arnaus, i amb +6 ho va fer el canari Rafa Cabrera Bello, lluny del nivell competitiu que va mostrar Rahm, que va afegir un altre Top 10, el quart en tres anys, als seus resultats en els 'majors'.

Notícies relacionades

Aquesta temporada Rahm ja va brillar en el Masters, que va finalitzar en la novena plaça, tot i que no va aconseguir superar el tall en el Campionat de la PGA el maig passat. El talentós jugador biscaí ha anat ascendint en el rànquing mundial, des del seu salt al professionalisme el 2016, i actualment ocupa la quarta plaça amb cinc títols en el seu palmarès: dos al circuit nord-americà, i tres a l’europeu.

Entre altres resultats, aquesta temporada al circuit de la PGA suma una victòria en parella amb el nord-americà Ryan Palmer, al Zurich Classic de Nova Orleans; un cinquè lloc al Farmers Insurance, i dos sisens llocs en el Desert Classic i en el Valspar Championship.