MANIPULACIONS EN EL FUTBOL D'ESPANYA

Directiva i jugadors de l'Osca compareixen a comissaria per les manipulacions

Els implicats a la causa es troben des de les primeres hores del matí declarant a la Policia d'Osca

20190529 439058 jugadoresdetenidosjueze 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Membres de la directiva de l’Osca  i jugadors de l’actual plantilla continuen des de primeres hores del matí a la comissaria de Policia d’Osca per declarar en relació amb la investigació de suposades manipuacions de partits de Primera i Segona Divisió.

Aquestes declaracions s’emmarquen en l’"operació Oikos", duta a terme pels agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional, que s’ha saldat de moment amb deu detinguts.

Dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 5 d’Osca, en aquesta operació han sigut detinguts diversos futbolistes, com l’exjugador del Reial Madrid Raúl Bravo; Borja Fernández, del Reial ValladolidSamuel Saiz, jugador del GetafeCarlos Aranda, exjugador de diversos equips de Primera Divisió, o Íñigo López, del Deportivo de la Corunya, i també Agustín Lasaosa, president de l’Osca, i Juan Carlos Galindo Lanuza, cap dels serveis mèdics del mateix club.

Entre els directius que estan citats a comparèixer aquest matí a la comissaria d’Osca es troben José Antonio Martín "Petón", conseller del club i president de la Fundació Alcoraz; el director general del club, Josete Ortas, i l’exentrenador Leo Franco.

A més, des de primera hora es troben a la comissaria d’Osca els dos capitans de l’equip, Gonzalo Melero i Juanjo Camacho, a més d’Alex Gallar, mentre que Carlos Akapo també ha sigut citat però no ha comparegut a l’estar de baixa per lesió.

Notícies relacionades

A les dependències policials hi ha també els advocats dels dos detinguts a Osca: els del president del club, Agustín Lasaosa, i del cap dels serveis mèdics del club, Juan Carlos Galindo Lanuza.

Tots dos compareixeran demà dijous davant del Jutjat d’Instrucció número 5 que duu a terme les investigacions, igual com quatre jugadors detinguts en diferents províncies presumptament implicats en aquesta xarxa de manipulacions de partits.