L'ACTUALITAT DEL CLUB BLANC-I-BLAU

Alerta a l'Espanyol per l'interès del Betis per Rubi

El tècnic català triplicaria el seu sou si acceptés l'oferta del conjunt andalús

rpaniagua48214537 graf3567  cornell  el prat del llobregat  barcelona   18 05 190528123947

rpaniagua48214537 graf3567 cornell el prat del llobregat barcelona 18 05 190528123947 / Alberto Estevez

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quan tot semblava tranquil i relaxat al’Espanyol, una cosa poc habitual en el club periquito, van saltar les alarmes. El futur de Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’, el tècnic que ha catapultat els periquitos a Europa per primera vegada en 12 anys, està ara mateix en l’aire.

El principal artífex de l’èxit blanc-i-blau, amb un fantàstic final de temporada, podria abandonar el club català aquesta setmana. El Betis el considera el substitut ideal de Quique Setién i els seus agents negocien amb l’entitat verd-i-blanca. L’Espanyol, mentrestant, viu angoixat i perplex pel desenllaç. A Rubi li queda un any més de contracte i té una clàusula de sortida propera al milió d’euros. 

Proposta atractiva

Després d’acabar el campionat amb nou jornades sense perdre, els millors registres de la història a Cornellà i la classificació per a la prèvia de l’Europa League, només hi havia satisfacció i alegries a la casa blanc-i-blava. Els nervis han tornat amb aquesta ofensiva del Betis pel preparador de Vilassar, a qui ofereixen tres anys de contracte, com van fer amb Setién el 2017.

La proposta és molt atractiva per a Rubi, que ha cobert l’objectiu a l’Espanyol i ara haurà de prendre una complicada decisió sobre el seu futur. Al Betis triplicaria el seu sou actual, ja que cobraria més de tres milions bruts per temporada. La xifra sedueix un tècnic modest que s’ha guanyat aquest contracte amb el seu excel·lent treball. Li toca decantar-se pel projecte verd-i-blanc o la continuïtat a l’Espanyol, que pretén renovar-lo amb una millora de contracte. Costa creure que sigui prou valuosa com per retenir-lo. 

L’aval de Serra Ferrer

No és nou l’interès del Betis per Rubi. El seu nom ja va aparèixer a l’abril quan Setién va començar a ser qüestionat. Amb aquest relleu el club andalús s’assegurariaprolongar l’estilbasat en la possessió de la pilota i l’ambició tot i que existeixen diverses diferències conceptuals entre el tècnic català i Setién.

Llorenç Serra Ferrer, a més, ja va voler contractar Rubi per entrenar el Mallorca el 2013, just abans d’incorporar-se al cos tècnic del Barça després de dirigir el Girona. El vicepresident esportiu del Betis, sempre letal en les negociacions, podria culminar ara el seu desig.

Lopetegui, Blanc...

Els verd-i-blancs han estudiat també altres noms com ara el deLopeteguiCocuBlanc Henry, una de les opcions més recents. L’Espanyol haurà de fer un esforç per retenir el seu entrenador. Si Chen Yansheng no millora gaire les condicions de Rubi, la seva marxa sembla propera. La decisió final és a les mans del preparador periquito. 

Machín, Setién i Gallego, que seria el preferit de la plantilla, sorgeixen com a possibles relleus de Rubi

Notícies relacionades

Tampoc seria la primera vegada que Rubi abandona un projecte després d’un èxit. Ja ho va fer amb l’Osca, al qual va ascendir a Primera abans de tornar a l’Espanyol. Si se’n va, els possibles substituts són David Gallego, fins ara al filial, i Pablo Machín, acomiadat del Sevilla aquest any.

La filosofia de l’extècnic delGironano s’ajusta massa a l’estil de Rubi que tan bé ha calat a la plantilla, que sí que veuria amb bons ullsGallego.A la premsa andalusa també esmenten Setién com a candidat a ocupar la banqueta blanc-i-blava. Al cantàbric se l’ha vinculat amb la selecció si continuen els problemes personals de Luis Enrique.

Suspès l’amistós contra el PSG

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">El partit entre el RCD Espanyol i el París Saint-Germain, programat per al pròxim 30 de juliol a la localitat de Suzhou (Xina), ha quedat suspès definitivament per la nova configuració de la pretemporada del club periquito. La classificació per a l’Europa League, amb la primera prèvia el 25 de juliol, ha portat a prendre aquesta decisió. </span><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">La plantilla tornarà a l’activitat el 3 de juliol, s’entrenarà durant uns dies a la ciutat esportiva i completarà una estada de 10 dies a Navata (Alt Empordà) del </span><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">8 al 17 de juliol. </span>

Temes:

Betis Espanyol