ESPANYOL-REAL SOCIETAT (2-0)

L'Espanyol torna a Europa 12 anys després

L'equip blanc-i-blau, amb gols de Rosales i Wu Lei, assalta la setena plaça gràcies a la derrota de l'Athletic a Sevilla (1-0)

zentauroepp48213425 barcelona 18 5 2019 borja iglesias manteado tras la invasion190518215838 / JULIO CARBO

2
José María Expósito

L’Espanyol tornarà a jugar a Europa 12 anys després. Les dues premisses que necessitava s’han complert. L’equip blanc-i-blau ha derrotat aquest dissabte la Reial Societat (2-0) i l’Athletic ha perdut al Sánchez Pizjuán (2-0). La combinació dona al conjunt periquito la setena plaça, l’última que dona accés a la Lliga Europa, tot i que amb tres fases prèvies. El Sevilla se les estalviarà a l’acabar sisè, però es va quedar sense plaça de Champios perquè el València no va fallar a Valladolid (0-2).

La Real, que estava en la mateixa situació que l’Espanyol (si hagués guanyat seria a Europa), va dominar a la primera meitat, tot i que sense ocasions gaire clares. Wu Lei va veure com li anul·laven un gol per fora de joc (m. 38). Però els 26.568 espectadors reunits al RCDE Stadium (rècord de la temporada) van poder celebrar un gol abans del descans. A gairebé mil quilòmetres, això sí. Ben Yedder va marcar a Sevilla i va posar Europa a un gol tant per a la Real com per a l’Athletic.

Wu Lei i Willian José van poder marcar per als seus respectius equips després de la represa. Segons passaven els minuts, l’Espanyol s’anava acostant a l’àrea rival, sobretot amb contraatacs. I va començar la bogeria.

L’hora dels transistors

En un córner va arribar el primer gol de l’Espanyol. Víctor Sánchez va intentar voleiar des de la frontal, però va xutar a l’aire i la pilota va acabar als peus de Rosales, que va connectar un espectacular xut amb l’esquerra que Willian José va tocar prou per despistar Rulli.

Wu Lei, després de fallar una ocasió. / EFE (QUIQUE GARCÍA)

Però amb la grada de Cornellà encesa, va arribar la gerra d’aigua freda. Set minuts després del gol del veneçolà a Sevilla es xiulava penal per a l’Athletic. Decepció a la grada, perquè si el marcaven els lleons recuperarien la setena plaça. Mentrestant, a Cornellà, Wu Lei marcava el segon. Borja Iglesias baixava una pilota amb el pit, la deixava de cara per a Melendo i el del planter la posava en vertical per a Wu Lei, que va encarar i va batre Rulli (m. 65).

El VAR tomba l’Athletic

L’estadi ho va celebrar només relativament, ja que aquest gol no valia de res si l’Athletic empatava. Però les notícies que arribaven des de Sevilla deien que l’àrbitre estava consultant el VAR, i la tecnologia va afavorir l’Espanyol. No hi va haver penal al Pizjuán, cosa que mantenia l’Espanyol a Europa.

Fins al final, tots al RCDE Stadium van estar més pendents del que passava a Sevilla, on un gol ho canviava tot, que del mateix partit de l’Espanyol, on només dos gols de la Real aigualien la festa. Wu Lei va poder marcar el tercer i Borja va protestar un penal de Rulli que Jaime Latre no va assenyalar.

Munir sentencia

El pànic es va apoderar de Cornellà amb el xutd’Íñigo Martínez al travesser al Pizjuán, però al contraatac Munir va marcar el segon i llavors sí que va començar la festa al RCDE Stadium, encara amb el partit en joc. I quan van arribar les notícies del final del partit a Sevilla, hi va haver invasió de camp.

Espanyol, 2 - Reial Societat, 0

<strong>Espanyol: </strong>Diego López; Rosales, Naldo, Hermoso, Pedrosa; Granero, Marc Roca, Darder; Melendo, Borja Iglesias, Wu Lei. Canvis: Víctor Sánchez per Darder (m. 54); Sergio García per Wu Lei (m. 81); Puado per Melendo (m. 88). Entrenador: Rubi.